紫色手指公 (128)

1001 回覆
36 Like 3 Dislike
你講起home coming同新鮮感就諗起個濕鳩懷舊fd
睇撚完出黎同我講spiderman 無綠魔同八爪魚博士硬係差啲野
我即刻屌9佢:屌你老母你又唔係無睇過trailer 人地講到明無你都要expect人有做乜9姐 下下都要由頭講返我洗撚再入場睇丫

佢又係下下拎啲英雄片同TDK比 下下淨係用漫畫設定話人地跟得唔足

自此我無再同佢睇過任何戲
其實係為左將來avg 4後係第二集無左班元老講佢點獨當一面
如果無曾經依賴到時點做依個成長感覺呢
我入場係睇GG
同埋Peter無咗老豆又無埋阿叔 而家有個father figure梗係會想依賴少少
我覺得呢個Spider-Man如果做三部曲都係講佢成長過程 到最後佢可以真正獨立成熟 所以咁樣做幾鍾意
Cap2開始好似已經有相關設定 係𨋢打完大交拎返起個盾係就咁踩起佢就自己痴實
一直覺得mcu好著重角色成長
得avg 2有手套可以磁力吸返黎
但唔知點解之後ca 3無左
可能覺得有依個野突顯唔到隊長的計能力
可以扔出去一輪會返黎
其實BP真係衰在劇情唔夠暢順
但feel到導演其實係想拍旅遊節目咁
俾大家睇哂文化風景為主先

其實我覺得超人老豆呢下好膠
冇dc狗吹到咁高深
燥撚到我
Cap又話老土,Thor又話弱化
電影宇宙最正就係睇住角色成長
唔係一個鐘成長,係五年十年嘅變化
我相信Peter之後會獨立好多
係唔合理,正常人都唔會真係老豆叫唔好就由鳩佢死啦,仲要超人的性格
成日想講大道理前都要個情節合理先得架
唔係咪變左柒囉,dc狗咁都可以話感人,明明就係on9
超人性格正常點都救加上又有能力都睇住老豆死,弱智
睇mcu戲一向鍾意自己睇
係今次iw想刷票房先捉人陪
我錯 剛剛睇返係踩完對準位插返隻手入去
真係同佢地一齊大
呢個真
Tony
Cap
到而家Thor
重點係tony話如果無左件suit你就咩都唔係,你更唔配擁有佢
完全將佢係ironman 3學到的野教落下一代
因為依樣野令到就算ironman 3係爛片都你都會重溫
因套套都對成個系列好緊要,依d就係電影宇宙的好處
工頭式黑暗
啲dc狗話寫超人寫到咁先有新意
我就覺得咁咪同Batman似似地囉
一早話左東施效顰架啦
我反而二三刷先單拖
啲DC狗同反小圈子傻鳩入到黎見到我哋認真分析緊DC應該會嚇撚死
終於搵到有homecoming同好
呢套我個人嚟講係上年超級英雄片top one
比logan更甚, thor ragnarok係close second
另外唔知有無old news到

https://hk.lifestyle.appledaily.com/lifestyle/realtime/article/20180504/58148674

毒果有篇盛讚feige嘅文章
Feige邊讀書邊做電影PA,每日淨係幫老細放狗、買飯、洗車,實際工作幾乎同拍戲完全無關。甚至因為呢啲雞毛蒜皮嘅雜務

btw講多樣嘢
以我對蜘蛛俠嘅有限認知
tom仔版係前無古人地似原作嘅真人版
唔係講gadget呢啲表面嘢
係講性格、人物關係
我好主觀哋鳩估,總覺得avengers, tony嘅設定同寫法
係有f4, mr. fantastic嘅影子
咁有霸氣同執行力嘅一個人點可能係毒L
haha佢應該講興趣啫
嗜好好毒, 不過份人唔鵪鶉
我哋都出咗個勁有霸氣嘅超級大毒撚古生

btw佢套明人戰記啲機設, 仲型過正義聯盟架機, 好似叫silver fox???
你話dc係咪食得屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞