紫色手指公 (128)

1001 回覆
36 Like 3 Dislike
定位始終都係thanos手下,一次過講太多奸角一定衰
所以完全唔寫做純打手算,佢地的地位同joker幫佢搶銀揸貨車的手下無分別,只係好打版本
但小到咁真係有啲過分
話晒Russo Brothers 拍captain 拍得咁好 以為佢今集都會有驚人表現
等下集啦,都未拎到tony俾佢的愛的禮物
希望啦
Bucky走左,唯有回到tony嘅懷抱
希望有雷射劍,分體,浮遊等功能
同dd一撚樣
真係好中意captain
由第一集開始已經好中意佢
唔明點解啲人話唔好睇
其實佢只係中間打仗個到縮短咗姐
但佢個角色描寫同個結局真係正到無倫

唔知留係度既人會做咩
話就話一定唔死 Gamora都有機出返黎
但5年
老豆留低嘅家傳之寶變咗定情信物
cap 1好過thor 1地方係雖然都偏悶
但描寫隊長起源都算做得給有信服力
thor係地球個幾日成長太無信服力同都唔知佢學到咩
如果佢係十幾年前俾老豆打落凡間好似漫畫咁用人類身份生活左幾十年
直到故事個個年份奧丁開始沈睡loki先搞事會好好多
你個名
本身己經係老豆俾隊長的嫁妝啦
BTW 大家會點排MCU十大?
我就:
1.CA2
2.CA3
3.IW
4.IM1
5.AVG1
6.GOTG
7.CA1
8.智3
9.Ant man
10. Doctor Strange
CA
Tony love Steve 都岩呀
係老豆牽紅線
哇屌,出面個PewDiePie post都唔知係唔撚係白水嘅打手開嘅
個人短評頭幾套
1.ca3(主題/角色/動作完美balance,尤其處理議題上做得好好,戲入面好多位睇完好難忘)
2.iw(世界觀/角色/動作/笑位出色,緊湊零悶場,氣氛營造得相當好)
3.ca2(英雄片mix政治/特務片,角色塑造得好,劇情有張力,打鬥場面亮眼)
4.thor3(略嫌過多笑位,但套戲有種魅力喺入面令佢有別於其他戲,導演同演員佔好多分)
5.avg1(而家睇返覺得劇情唔算好特別,但角色集結/互動唔錯+avengers情意結加分)
6.gotg(同avg1一樣,又係角色互動得意同多搞笑場面)
7.ant-man/im1(兩套差唔多,起源黎講最好,ant-man搞笑好多,im經典d同角色有趣d,兩套都好睇在個角色d科技可以玩嘅野)
9.im3(其實故事同主角成長位唔錯,im甲加分,mandarin同pepper變火人扣分)
10.CA1

尋日我喺另一個po到排嘅
係咪剪到咁少為避套戲太長
希望出碟多番啲
我都糾結咗好耐究竟ca2好睇啲定係ca3好睇啲不過最後因為隊長&Bucky 個故事同埋打鬥場面 ca2略勝一籌
Thor 3我自己覺得未至於咁前 因為笑位真係多咗啲 有啲位好影響個觀感
反而我覺得IM1 GOTG會好睇啲
我會咁排
1. ca3
2. iw
3. gotg2
4. ca2
5. gotg1
6. avg1
7. im1
8. antman
9. im3
10. aou
GOTG 2 yondu個 part
但整體麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞