進擊的巨人 105 凶彈 中文 集中討論

528 回覆
28 Like 56 Dislike
所以咪俾兵長打獲囉
成千上萬超大型巨人

有冇留意到今集變返以前果種黑沉沉的畫風
阿撚無做錯。無實力係無得談判。北韓肥金無核又無洲際導彈,拎條毛講和咩。
食哂九巨,再給女皇食,封印力量。既消滅所有巨人,又斷仇恨鏈。
初始巨人同最近出場個巨人比進巨食左,點樣分開佢地?
自然死之後沿住唔同嘅「路」走
咪傻啦
引唔引咪一樣
根本外面已經對牆內極度仇恨
遲早都會滅佢地
依家先發制人反而有機會嬴
Agger

其實可以見到各國大使喺交際花演講期間同之後嘅表情係不安同贊同佢 所以等佢哋回國之後一定會部署對艾國作戰計劃

家陣只要順利回島 喺吉克壽終正寢之前用超巨宣示武力同解放艾爾迪亞人重好啦
河童先係
成班都殺鳩曬d平民
然後討論掟鳩兩條撚樣落街同殺人犯有咩分別
咁其他世界啲人就唔會再懼怕艾爾迪亞人?
依家牆內人係講緊艾倫擅離職守既問題
仲要帶住兩隻巨人之力單拖入敵陣
再先砍後奏

就咁睇結果係話無問題嫁啦
其實斬斷仇恨最好嘅方法係艾爾迪亞皇族滅絕

咁就唔會有人有能力驅動到啲超巨 其他智巨完全可以用科技嚟抗衡
其他國家邊有咁易相信艾爾迪亞人
揾自己條命搏咩 你話皇族死撚哂都唔會信啦
點都要滅絕成個種族
目前國際要面對嘅係成千上萬隻超巨

一戰嘅科技可以頂到幾耐

艾倫喺見海之後問係咪殺晒所有「敵人」 就可以獲得自由

依佢喺馬萊嘅城府同談吐嚟睇 佢應該有對當初而個諗法嘅答案

到底係真係利用超巨對全世界開戰 定用談判同犧牲少數人去換取艾爾迪亞人嘅自由 就真係要睇落去至知
最後garbage呢條煩閪一定要死
艾倫之後可以發動既能力係月光寶盒

漫畫第一話有玄機:「致2000年後的你」
三笠而家係短髮,艾倫一夢醒就發覺三笠頭髮長左

佢知咁多野就係因為不斷累積既記憶

每次用月光寶盒都應該有d變化
今次係麵包女領便當, 下次可以係另一個
殺哂所有敵人咪有自由
艾爾迪亞人可以變做巨人,智慧巨人死左又可以隨機出現係艾爾迪亞人身上,全世界人憎艾爾迪亞人既最大原因係係佢地既DNA裡面
艾爾迪亞人一日未滅族一日都唔會解除矛盾
之前:艾撚真係好煩 幾撚時死
而家:賈bitch真係好煩 幾撚時死
單純智巨的話 人類科技已經可以超越到啦

問題徵結係在於坐標之力 而坐標之力嘅關鍵係皇族血統
無錯
從來最有資格講和平嘅就係最有軍事威脅嘅國家
唔show到自己有足夠嘅軍事力量 根本無人care你和唔和平
所以深明呢個道理嘅145代王只好用不戰之約黎享受最後嘅和平 然後任由其他種族將其滅絕
我相信結局都係咁 真係得咁樣先可以斬斷仇恨連鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞