進擊的巨人 105 凶彈 中文 集中討論

528 回覆
28 Like 56 Dislike
要有巨人能力嘅皇族先得咩?求source
我有無睇錯猿巨人 係內奸?
前幾話吉克講既野都解釋左
如果馬萊滅左柏島
剩返既艾爾迪亞人會係清掃對象
要有出路就要反馬萊
一切都係估 連艾倫四年前睇完老竇回憶之後個會都係估要巨人化嘅皇族同佢接觸先發動到坐標
加bitch屌你老母呀?
咁上面又話好多跡象顯示 我想知咩跡象
白薯女放過賈碧果下已經立咗flag 不過估唔到咁快死
其一艾倫冇直接同女神打馬萊 而係選擇串謀吉克
其二艾倫嘅推測
其三艾倫對吉克嘅重視程度 點解要冒咁大風險都要直搗馬萊高層
另外乜估唔係就係靠現有線索去推斷嘅咩
薩莎
由軍人嘅角度睇巨人個故事有啲唔係咁夠喉

我忽然想由非艾族嘅科學家去睇個故事 話唔定會成為巨人事件嘅解決者之一
佢比人洗腦得黎根本唔當島上人係人,更確切講,佢都冇當過敵人係人
利用對方同情心殺完中東人仲要哈哈大笑,佢根本好享受戰爭殺敵既感覺 仲口講要話比全世界聽艾爾迪亞人係善良既
仲有法爾科同佢講,島內人都係比人侵略而反擊,佢都只係話島內人係抵死,島內人夠係同一個民族,佢又話島內人既命同佢地唔一樣 相反自己幫馬萊屌打人就係正義
根本口講解放民族係佢比自己一個冠冕堂皇既藉口去享受殺敵後既優越感
淨係一點都夠證明
如果女神+艾倫就可以發動座標
咁點解艾倫唔一早控制成千上萬超大型巨人攻打馬萊?
用得超大巨就係同歸於盡
啲牆咪就係用超大巨做

你唔係以為而四年冇靠過兩隻巨人之力同新科技清巨人呀
佢應該以為你話 用哂牆嘅超大巨就會被無腦巨打 所以就話咩無清哂巨人
其實島上一早無哂啦
就算而家無哂無腦巨嘅威脅 咁都有敵國㗎嘛 無牆就無險可守
好難接受莎夏死左
有啲牽強 唔係話無用到牆內巨人就等於女神+艾撚呢個組合唔work
想知仲有冇咩其他跡象
冚島剷
有超巨 哪有敵國

超巨個威力係講緊毀滅人類文明
加碧自細就接受洗腦教育係好可憐,不過falco都一樣受過洗腦教育而且係戰士後補生但係仲有獨立思想. 其他同期既後補生都有獨立思想. 得加碧一個會真心想為馬萊作出貢獻
成個收容區都有好多人都有相似既成長環境同經歷,但係唔係每個人都會好似佢咁想做馬萊政府隻狗
萊納都會內疚
賈bitch重理直氣壯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞