進擊的巨人 105 凶彈 中文 集中討論

528 回覆
28 Like 56 Dislike
話時話, 艾倫大屠殺之前有個東洋女人走先
而米卡莎個父母又有一個係東洋人
會唔會又有咩關連
仲帶佢返島?
9成會啦
應該咁講會好啲,每一次你比人捉走左就會有班人疊晒馬去救你,次次都死傷無數。咁做其實係人都會有猶豫。不過就係因為「我相信你嘅存在對人類好重要」所以成班人先會搏命保護你。
久而久之咁做會令你覺得「我可以不斷前進,因為調查兵團一定會幫我」
但艾倫個種唔算係相信,某程度上係依賴。
讓呢個角色嘅作用我好aggar,因為前進唔係一味嘅腦衝。
(其實都係1999)
唔通喺飛船掉佢咩

鳩估攞咗咁多集描寫嗰兩條友 點都會有啲作為掛

應該真係要擁有皇家血統嘅人喺巨人狀態由艾倫接觸先用到始祖之力
島內人除左弗洛克 好似無人理解艾倫做法咁
全部都唔支持開戰咁款 但事實上唔主動開戰亦只係坐以待斃
不過吹捧成帝國又太過澎脹
希望唔好重演日本歷史咁樣炸島
6條友死咗就冇人理
Sasha死就成堆喊苦喊忽
聽講最尾會係bad end?
創哥話係
當然唔知佢定義既BAD END係點
但千祈唔好抱有太樂觀既態度
由四年前開始出生入死的戰友
仲要係你面前慢慢斷氣
作者好似話唔會係good end?
左膠讓被任命左做指揮官,但係讓曾經係巨樹之森講過"無能既指揮官既死因好多時都係背後有刀傷"
我覺得如果讓下次作戰果陣再猶疑既話會比弗洛克捅死 ,應驗返讓講過既野
上帝視角讀者眼中 讓仔呢啲潑冷水角色係唔討好
猿生隻兵
如果翻譯無錯 皮克話嗰女人喺幾年前已經失蹤咗
咁可唔可以諗做猿生幾年前已經部署緊某啲行動?
正如佢食白薯都唔係為左搞笑
但係聽榮譽的馬來人講翻白薯單野都係好好笑
可惜已成絕唱
btw雖然呢個係井台主開嘅post 但又無其他討論帖
但係韓吉話已經唔可以再信任艾倫
巨人消失,就多左地養牛羊,咁就有多啲肉食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞