[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (18)

1001 回覆
18 Like 9 Dislike
用左兩部iphone頂唔順想換返android, 暫時睇中xz2同xz2 compact, 有咩優點/缺點
上門市拎demo上下手先
啫係主要分別係手感?
第一下感覺一定係重,不過用耐左會多左分手感
咁軟/硬件呢?
XZ2機身就硬過石 一定坐唔爛
UI易用 似stock Android
但唔好expect個相機同軟件更新好好
Sony啲細bug真係用到屌老母
仲有Snapchat鏡頭影出嚟一定係屎 S9+都係咁話
除咗Pixel 2 Snapchat有HDR+處理
咁都ok嘅 利申以前android用motorola
唔用支泡機得apple sony pixel 同nokia揀
咁如果淨係諗個2gb ram 同電 xz2 同xz2 compact個分別值唔值700
Xz2c cut左好多野
想問XZ2個GPS好唔好 (準確度,更新頻率)
利申用緊XZ
真心問 唔計個0.7吋moon, 0.3kg重量
其他咁多樣野大家覺得值唔值$700-800 difference?
我覺得值得
始終hardware 多2gb 係好大優勢

諗住用長d 2年或以上一定買xz2
部xzp用左 1年唔夠
舊電用得好快
有冇得拎去維修整
比錢整,一定會同你換電
未過保係咪都要俾錢
我用原裝同ego type c線
唔會整壞舊電掛
走喇屌你老母
你有冇入過工程mode check過舊電
冇事應該冇得換
同埋8.0打後越更新越食電
佢話舊電good no need replace
應真係8.0問題
越黎越食電
唔該哂
原來compact無得行LTE full speed
.仲話flagship
1.2 Gbps vs 800 Mbps

我個部唔準,睇Map 指個方向怪怪地,部機打直個指標唔係血北。

之前用Z5P
仆街,睇完實物又覺得XZ2冇想像中咁差
想買部玩下,不過打機慣咗要16:9都喺買XZ2P好啲,又唔想等到8月
XZ2 個設計用16:9會唔好睇,所以放棄咗XZ2P , 但唔係premium始終差d
係日本拎過xz2p 巴既dummy機
部機闊到好似拎緊lg optimus vu
闊到完全唔係比人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞