[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (18)

1001 回覆
18 Like 9 Dislike
Sony 再出d唔湯唔水機真係。。。
https://unwire.hk/2018/05/12/sharpmobilephone/fun-tech/
首先要搞掂瑞典班友。叫佢地唔好搞外觀既野,只係搞技術好啦
執硬架啦 等最後一部機留紀念啦
2樣都搞好唔得?
個外觀野,都係日本仔好D
咁先有日系feel
xz2p變左地區限定其實已經得啖笑
希望xz2系列好似XX XP咁係半年雞肋啦
個問題佢地邊邊話事就邊邊做曬
2邊人會互片
以往的經驗告訴我,索尼移動東京和lund整合之前各自做相機這塊的時候,後者整體是比前者靠譜非常多的,畢竟旗艦在東京手裡,odm才是lund主導,今年把lund整合後,合力做雙攝的相機,有兩個比較重要的功能,一個是無限高畫質,一個是全電子防抖,前者不再多做解釋,技術迭代已經完成很多次了,相對來說是個成熟的功能了,而全電子防抖,這是革命性的新防抖機制,專門用來針對手機相機的ois,半導體是打算用這個革ois的命的。這是在索尼移動分擔imx4系開發預算時得到的秘密武器,利用了dram以及aube isp。不過由於是第一代全電子防抖技術,開發週期也挺長,可能做不到盡善盡美。不過優勢還是很大。如果不能出現在xz2p的首發相機系統中,那麼就應該是1399上正式登場。
啱啱買咗XZ2 有無巴打可以推介有邊隻off screen widget 有finger print 㗎?
屌你老尾咁都畀你拆得開分兩次出
班友唔夠時間寫相機
有無邊部flagship.夠輕巧
想買多部做後備
你望下XZ2P個人像要後上就知咩事
7nm
就黎咩都堆哂落 1399
845都係上年12月出
未都係等到今年先出
Dealy姐
不過855就算今年sony發佈到1399,以sony既行動力都今年內出唔到貨
1399美金喎
生產線唔係問題 係軟件開發太慢
不過照條友咁講 XZ2P開發慢其中一個原因係唔少人手已經調左去搞1399
一陣 1399 又因為 cut 料炒埋車就好笑

堆落 1399 唔係問題,有無能力一步到位先係問題,一向 sony 要用一兩代黎試先出到好野。
所以xz2p先出囉
跟手再加相機功能+debug
不過1399個套相機應該同xz2p一樣
除左更多dram去搞2000fps
用緊zx2既巴打唔會覺得部機好厚咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞