[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (18)

1001 回覆
18 Like 9 Dislike
得幾部算喇你
total有冇5部
我見佢xz1 仲有貨 但又唔俾買
XZ2 card reader 係咪有限制?
睇XDA 有D鬼佬話 firmware limitation
有D又話hardware limitation
同問 佢個cardreader 好q慢
我用緊三叔張Evo plus 都係好慢

個妹生日想買部新機送比佢
睇中左XZ2C 上網睇啲價差距好大,是否有伏?

另外追曬呢個post見都有巴打推上一代機,同XZ2/2C差距係咪唔大?

小弟對An機完全0認識,只知佢鍾意Sony

求巴打指路
https://www.sony-xperia.com.hk/dealer.php

盡量係上面個list買,如果唔係可能唔受保

上一代機性價比好D囉,個人唔太like XZ2個外觀,不過可以再聽其他巴打意見
咁係咪啫係細鋪=賭命

部機預長用,上一代我怕捱唔耐

個妹生日想買部新機送比佢
睇中左XZ2C 上網睇啲價差距好大,是否有伏?

另外追曬呢個post見都有巴打推上一代機,同XZ2/2C差距係咪唔大?

小弟對An機完全0認識,只知佢鍾意Sony

求巴打指路
https://www.sony-xperia.com.hk/dealer.php

盡量係上面個list買,如果唔係可能唔受保

上一代機性價比好D囉,個人唔太like XZ2個外觀,不過可以再聽其他巴打意見
咁係咪啫係細鋪=賭命

部機預長用,上一代我怕捱唔耐

邏輯錯誤
到下一代出左,你會唔會又話xz2係上一代怕捱唔耐

細鋪只要有喺個認可零售商list出現就冇問題,唔存在賭命與否

成個list睇曬邊間係認可零售商,咁都去錯地方買係買家抵死
XZ1 同 XZ2 係 design 同 相機 上分別最大。
XZ1C 就無咩好處,除左 design

佢以家用緊咩機先
Xperia 部部都好耐用 wor

Live with Walkman 都仲間唔中拎黎欣賞,TX 都係啱啱先收埋
佢依加用緊好撚cheap既三叔低階

想送部好好睇睇既比佢廢事比人笑

咁除左外觀,硬件軟件上分別大嗎?

佢成日會自拍架,and後製下自己啲相

同埋大大部機唔太岩佢,我諗C系列既大細就岩

根據依加啲電話生命調期令我有咁既想法啫

感謝巴打教路
依加電話一般用到2年
電子產品點用都會有損耗
尤其是電池
自拍但XZ2系掩咗自拍鏡 XZ1好啲
個螢幕大力少少touch時或用手掌掃個moon抺塵個陣出現橫紋,係唔係要換機
或者貼moon貼會唔會解決到
xz2
用緊X想換XZP/XZ1.....
睇唔慣XZ2個樣
自拍黎講,XZ1C 好少少
性能兩部差唔多
續航就 xz1c
手感就 xz2c
Design 就 xz1c
行動最實際
XZ1C 有 headphone jack, XZ2C 冇
除左個mon之外其實係咪無分別?
XZ1 金屬機身
XZP 膠機身
XZP XZ1 係
XZ1輕啲同用金屬
數記訂左白色
匯豐卡加埋trade in 4698都算ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞