[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (18)

1001 回覆
18 Like 9 Dislike
type-c唔可以亂買 好易搞壞機
買過好多條用緊
你街買個d 都係taobo貨
除非你買百幾蚊條個d所謂大牌子
不過都係made in China
type-c淨係用過Google, Sony同Verbatim
諗緊Verbatim條30cm好冇
咁你可以諗下 買返條原廠
買套uch12叉連線囉
再唔係買條ucb30
對xz2有興趣,但頭先試,影相shutter lag有啲大,係咪通病黎
verbatim用整都唔斷
過左保邊到整電話手功好 想整返做後備機
明明上一代都唔會
你較auto 你郁快d 個鏡頭轉object 都會lag tim
佢根本應該靠樣取勝。
日本仔做野唔會快,所以一定唔夠人玩
但今期出d咁既野。
想買xz2compact
係咪同xz2無咩分別
等xz2p出左佢唔會唔會再跌價?
冇wireless charging
冇咗2gb ram
冇咗310mAh電
冇咗0.7吋mon
冇咗0.3kg練臂力
冇咗Cat 18 LTE得返上限800Mbps
旗艦機搞到咁
我由第一日出就屌到依加啦
Bug來講算細GA la
我都想買,巴打諗住去邊買?
Smartone
如果中階Ultra有6GB ram大家點睇?
4gb 夠 la,加到上6GB,咁部機咪差唔多 4K 一部
巴打可唔可以建議下邊間細舖買

如果公開講唔方便可以加我 tg 傾下買機心得,唔該哂 https://t.me/royhui25
平時去開星際三樓
5月24日消息,據國外媒體報導,索尼CEO吉田憲一郎日前在接受採訪時,否認了公司將退出智慧手機市場的猜測。

吉田憲一郎在評價智慧手機業務時表示,將以相機功能為主提升商品競爭力,還表達了這是戰略性的重要業務這一看法。
智慧手機佔據大半的索尼移動業務2017財年的營業虧損為276億日元(約合人民幣16億元)。 2018財年也預計虧損150億日元。 外媒稱,索尼的全球市場份額可能不足3%。
吉田憲一郎稱,為繼續和強化智慧手機業務將推進削減成本,有意與電視機等其他產品進行生產、零部件採購和銷售的整合。 他還表示,5G通信技術有可能加入到所有產品中。
根據索尼公佈的截至2020財年(2021年3月31日止)的營業利潤目標,索尼移動通訊業務屆時要實現200-300億日元的營業利潤。
吉田憲一郎生於1959年,1983年4月加入索尼公司,2014年4月起,擔任索尼公司代表執行官、首席財務官、執行副總裁,2018年4月起,擔任索尼公司代表執行官、總裁兼CEO。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞