垃圾OU仔俾2018 DSE考生的話

243 回覆
1266 Like 33 Dislike
樹大執柒左佢啦
樓主好廢
不嬲走後門係最易架啦 肯拎十皮野去讀 一定有得升八大
姐係人工仍然係屬於私人機構咁開? 不過我覺得如果跟薪酬表對中小學又唔太公平,佢地全部至少要有degree, 幼教hd都做得。
不過其實幼稚園老師有無得升 頂薪應該比盡三皮
搭單講返句:

poly hd悔終生,hkcc更稱心

建議2018dse失手者寧揀space/cc都唔好揀poly hd,伏到high high

利申: 過來人, dse 20分,gpa 3.1,最後都比班學店自資asso派grade派到升唔到poly degree, 我真係好多謝佢地
21分入poly
Poly hd都好撚過OU
去左exchange
拎埋獎學金
入左幾次dean list
現職上市MNC MT

呢個分做到咁,算超額完成啦
成功突破
2013、2014dse好多人20 21分入ou tree u
仲有含管
你年年dean list又唔報non jupas? 你唔報non jupas係你自己on9 如果你報咗人唔到咁姐係你interview唔夠人好 一句講到未 冇得賴
btw 我都會建議dse jj唔好揀ou
反正你asso拎咩分ou都會收
有個fd敗走外國仲話好彩冇入八大
題外話
浸會自資yr 3定樹仁yr 2好
認我廢dse20分讀咗兩年asso都係咁
真係要揀既話
入樹仁把撚咩 成間中學咁 14分都收 遲早執
自資又點? 早一年出黎返工 好快回本啦起碼都叫bu
樹仁學費本身又唔係平

Bu la
拿拿聲做野回到本啦
好讚成樓主 除左nurse真係咪撚入ou
讀asso 正常咁讀 gpa 唔太差已經有八大offer 努力啲同埋面試勁仲有機會有三大讀
利申SE中文2左入asso cgpa3.6入左八大
其實Ou non jupas 係咪 應該唔難入 過3就有offer
所以結論係唔洗咁早入 因為你有讀書一定過3 我保證

Ou non jupas gpa2.7都收啦

所以奉勸各位師弟咪撚揀公開大學
讀咗高級文憑先博一博
就算唔得咪讀返ou
Big4真係好睇名同埋你學校啲老師有冇人脈
果陣我果屆,其中兩間好似只要有報都會至少有gp in
事關負責career果個老師好有人脈(甚至我之後果屆佢可以R到十零個direct offer).

不過真心依家樓主你可以睇到acct. firm啲offer好重,日後或者你會慶幸自己冇走到呢條路。睇闊啲喇,或者可能你會揾到一條更好嘅路。
Big4真係好睇名同埋你學校啲老師有冇人脈
果陣我果屆,其中兩間好似只要有報都會至少有gp in
事關負責career果個老師好有人脈(甚至我之後果屆佢可以R到十零個direct offer).

不過真心依家樓主你可睇到acct. firm啲offer好重,日後或者你會慶幸自己冇走到呢條路。睇闊啲喇,或者你會揾到一條更好嘅路。
我識人再低啲 2.5但佢驚左好耐入唔到 咪又係得
住何文田的話30分都要讀Ou
真心求問
想讀嗰科第一年淨收20個學生
用asso係咪根本入唔到
樓主真係揀錯咗 不過唔好灰心~~
我都係final year
好彩當年喺恒大yr1就已經醒覺 決心retake
最後拎左粒星 入返三大
好撚多謝果位喺ocamp已經叫我一齊retake既人
無佢無今日
本前人生做過最撚正確既決定

利申 今年grad
同學!同學!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞