垃圾OU仔俾2018 DSE考生的話

243 回覆
1266 Like 33 Dislike
樓主有無諗過唔係邊間U畢業嘅問題,而係interview skills/其他skills嘅問題?
好想讚樓主分享自己過來經驗
亦覺得樓主講得好好
寧願repeat 3年都唔好讀ou
或姐讀asso因為依家真係大部分都升到ugc
我當年都係唔知原來asso咁撚易升而揀ou
中同差唔多分升哂ugc
dse仔真係唔好後悔莫及
睇運,仲有出生率長期低迷,雙非潮又過得七七八八
自己考慮啦
樓主講得冇錯,我當年同樓主差唔多既情況入左ou ,好彩讀左一年幾就冇讀,如果gard 左帶住ou 呢個名一世真係對唔住老豆老母

d 老師為左谷高學校果個入u 率冇所不用其極,ou 都會叫你入,千奇唔好信
麻煩曬咁多位巴打解答 但一般人工幾多?有無20K
吹大的呀,有無睇過歷年港大民研的结果呀?

咩叫好盡

Poly出名實用,自有喜愛的僱主

HKU人語文好,自有喜愛的僱主

有人想縮少比公大好的U的數目謝~別有用心

話三大先有用,其他U同係OU一樣甘廢

發少的夢啦?
Degree多數過20k
HD都接近 唔差得幾多
樓主唔係話連interview都無得in咩
咁人工算係咁喎,又唔洗讀書勁,又無護士咁番6日,都係對住小朋友
樓主唔係連interview都冇咩
你講到話入唔入八大都冇所謂
但係你自己就喺度呻緊你啲同學入八大有好嘅前途喎
咁你究竟係想講咩呢
d教畜都係為交貨姐
水左你入OU
咁佢同上頭交報告未可以多個所謂大學生
根本就唔係為你著想
全部教畜只為自己
教育而行最煩唔係班學生
係班家長同上級
班細既無病無痛應該就無事啦,唔通幼稚園谷成績咩
你錯啦朋友,幼稚園可以分為
Happy school 同 谷成績 兩大類
香港教育真係痴哂線
睇科擇校啦
擇垃圾科俾你入咩大學都一鳩樣
最後都只係低賤嘅文員仔(仲要OT)
OU 畢業,冇牌,31k ,前景一片光明,日日準時放工✋🏻✋🏻
OU=Oxford U?
冇錯 一講ou d人一定覺得你係唔讀書果d人
睇到心up 樓主做邊行?唔好太灰 唔好太自卑 做幾年細firm拎下experience再轉工啦 個陣應該唔會太介意你個degree架喇 都係睇經驗 加油
你錯別字咁多 比你asso都升唔返大學
Jupas收得最高分果兩年
21分入OU 生不逢時
邊行呀 介紹下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞