[睇唔過眼] 香港營養師學會 (少少無恥)

485 回覆
731 Like 7 Dislike
睇嚟cu啲同學仔又幾慘
成日要睇馬騮戲
Prof仲慘,要幫啲馬騮執屎
想出po講呀kathy姐呢間咁既野好L耐
之前佢想請營養師assistant
出得7,8千幫佢個幾位"營養師"
唔係look down 咁多位
但大佬你地真係唔係營養師呀
宜家轉晒口風話自己做學家
人地晒幾廿萬讀完返黎唔係黎做你幾個助手囉

申利:有牌,搵工搵左好q耐既小薯
on9 七八千蚊
乜佢哋有轉過口風咩
之前jobsdb 係話請營養師助理,宜家就周圍同人講自己叫營養學家。
佢而加都仲請緊呀 上jobsdb一search就有
佢啲專欄仲自稱緊認可營養師喎
btw巴打搵到工未
點解呢個世界會咁荒謬 。真係讀營養學過左專業實習,攞埋HKDA牌的真營養師會搵唔到嘢做。啲狐假虎威,雀巢鳩占嘅營養諮詢顧問公司可以開到成行成市,以市民愈來愈重視的健康問題轉為佢哋利益的泉源並且唔洗負上責任就算係醫生做錯嘢都起碼有個明確的投訴機制(做唔做到嘢係另一樣嘢,起碼擺左出黎,有個渠道先)。屌!嗰班仆街,畀呀媽係女人的答案都算,如果個client本身係有病先尋求你哋專業知識的協助但卻令病情惡化點撚算。
唉!我真係睇唔透呢個世界。究竟係人本性為追逐利益而不擇手段定係利益使人心腐朽。希望有人能夠答吓我
所以龍門任佢擺
係美國返黎大半年終於叫做搵到喇
我以為佢請intern先比8000姐,估唔到assistant都咁撚少人工 kathy姐一個月都賺唔少啦,前排又話加價喇
最嬲個下係你以為有個牌終於守得雲開
點知呢啲_ _ 搵幾K黎請人仲串77話你唔入流
就算出左事,佢地係唔洗負責任架
上面先有位巴打full pay中了伏
真係巧剷
佢講到要由assistant開始做起係因為要確保營養師質素呀
算喇,都係多得你咋巴打,起碼你做咗一個詳盡的fact check去揭穿佢哋。如果唔係仲會有更多的人蒙受雙重的打擊
我就係嗰個柒頭,只係做咗表面fact check同埋朋友介紹就信的蠢人。呢一次當係教訓
日後小心啲啦巴打
祝你減磅成功
有無諗過去消委會搏一搏?
大力推 好憎人假學歷假權威
同你情況一樣 聽講uq 好難入 usyd就咩人都收
唔喇,身體健康要緊,冇咩時間同佢磨。當畀乞丐算
巴打,可能上消委會搞大佢搏上報係一條出路
Raise吓awareness都好
造福人群就靠你了
fns jj lm
不如樓主整合資料去消委會,報紙佬同hkda 一試啦,冇成本,又可以追擊佢地

我唔信kathy 同班報紙佬關係良好囉,話唔定報紙佬又係收錢出文
hkda就不了,佢哋一定仲熟過我
消委會我係好唔識玩,加上我又唔喺香港,唔是太方便
格仔餅巴打有無興趣幫幫手?
報紙佬可以一試,but how
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞