[睇唔過眼] 香港營養師學會 (少少無恥)

485 回覆
731 Like 7 Dislike
有邊張證書係真係有用
哲學食屎......
中大fns之恥
我都applied 左下年
我諗住出埋final transcript 先報
報咗邊間
依條路其實都係乞食
你見吓Kathy開啲價幾咁低賤
支持你繼續爆
絲打而家撈緊咩?
利申......我有牌嘅!希望我地啲後輩唔好俾鬼呃!

樓主,多謝你抱不平!見義勇為!

講真行內人實在太自己顧自己,先可以俾啲Kathy乘虛而入!如果行內人可以團結啲支持多啲自己咁就少啲出事啦! 自己專業應該出嚟保護自己嘅專業!
黃海c係咪都冇牌
其實真係幾悲哀
有啲人自己嘅專業都唔悍衛
當初可能自我感覺良好,所以就闊佬懶理
而家出了禍先去想辨法
社會縮影

絲打有無喺hkda收到啲咩風
你係喺香港私人執業嗎?
Agree. 好多都事不關己咁 可能因為佢地已經上晒岸 係HA食緊長糧 但有好多有牌又冇connection既就要係出面同呢啲咁既人鬥 其實真係so9sad
http://www.nutracare.com.hk/load.php?link_id=44167

如果有牌,佢應該會寫埋落去
好多個都冇,得兩三個係個間野係有牌
撐樓豬伸張正義

有牌嗰幾個
+2gc 執行+2
樓主.....唔好相認喇,費事俾人話我conflict of interest.

Hkda....一定需要同行嘅人支持!我好相信自己專業一定要企番出嚟代表自己專業講啲嘢,唔好比啲冒牌嘅人有利可圖。

總之就係千祈唔好比呢啲自稱營養師,唔止淨係搵市民笨,仲要搵埋自己人笨先係衰人呀嗎!
唉......係好悲哀㗎!所以一定要搵啲肯出聲嘅人出嚟幫助呢個專業去強大自己囉
嗰個李龍xx 雙姓人又係一絶!
Okok 你啱,我還是唔八卦了
難得同一條船,一齊加油啦
如果方便的話,你可以動員去send email俾報紙佬嘛?
斷吓佢啲專欄米路都好

如果真係成功拉得冧班自稱營養師,到時我自爆又點話
有人肯出聲都未必有用,其他人唔團結嗰下慘
今鋪真係要靠報紙佬去提一提大眾去make noise 仲好

有邊個人會願意俾幾叉野去睇無牌無監管嘅營養師?
俾咗錢嗰啲無辜嘅羔羊實有啲野講嘅
去信消費者委員會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞