[睇唔過眼] 香港營養師學會 (少少無恥)

485 回覆
731 Like 7 Dislike
已正皮
蘋果都成日訪問佢
幫你推
減個肥姐,唔洗復雜理論既
均衡飲食同運動就係真理
就算健身教練幫人減肥都ok 既

再者搵cu仔既都係正常人,冇糖尿病心臟病果d
所以一直都唔出事,一直行外人都會覺得佢地好勁
減個肥姐,唔洗復雜理論既
均衡飲食同運動就係真理
就算健身教練幫人減肥都ok 既

再者搵cu仔既都係正常人,冇糖尿病心臟病果d
所以一直都唔出事,一直行外人都會覺得佢地好勁

Homeostasis又誇咗啲
本身都係諗住講下 behaviors & genetics
聽講佢地都唔會接糖尿病腎病嘅減肥case
條友真係煩撚過西
推一推,真心高質文
香港啲營養師同醫生,
係咪讀完就算唔自己再進修下……
好似 Diet Doctor Keto Low Crabs
外國都係好大接受 反觀香港
希望真正可以接受自然醫學 食療
唔係死背書 叫人食藥就了剚
巴打,我估你有少少誤會
而家我係想指出個kathy係偽營養師
因為佢根本無專業資格
然後就開個學會話自己係認可營養師
進唔進修已經係後話

其實香港啲醫護每年都要儲鐘上堂
有啲真係好有心都進修自己
可惜有害群之馬
諗緊好唔好狙擊佢
真心煩撚到仆街
真係要比返個正評巴打
我自己讀完food nu都唔敢叫自己做營養師,究竟面皮要幾撚厚先敢咁做
其實好多food nu嘅學生一早睇唔過眼架啦,不過一直都冇人出聲,圍內屌下就算
絲打讀cu? 有無多啲料爆
今鋪真係要學西環契仔,撥亂反正
我諗報蘋果都冇用、上邊巴打話個kathy帶幫蘋果寫文
咁可能蘋果本身都唔識分呢
報咗之後分分鐘割蓆
係啊,不過fns好細,勿相認
我地year 3 summer大部分都會揀做intern去fulfil 個capstone course,kathy就逢呢個時候會send email比我地,叫我地去做。
去到interview係見佢老公嘅,佢全程係咁吹噓自己有幾撚把炮,但明明自己都唔撚係讀food nu嘅
講到nutritionist同dietitian有得比,甚至叻過佢咁,話咩 如果唔係啊,我地一早執咗啦
雖然冇乜intern揀,不過見到佢寸過馬撚咁嘅樣,真係做lit都唔屌你份工
05 FNS grad, 老早已轉行。
放心啦
無得相認
如果我都係cu就唔會問你有無料爆啦
咁kathy同佢老公都幾on9
應該越自卑就越要吹噓自己

屌,真係好撚想收佢地皮
唔知再見到家營咁大搖大擺
咁係咪都會有人俾佢說服到去加入
註咗冊值錢在Clinical practice, public health nutrition
照書9up呀媽係女人嗰啲9成9無牌無註冊
因為佢地就係無學過任何clinical setting嘅嘢
當年都有一間叫v_gene 既公司來我學校講career talk,都係寸柒柒咁,吹到自己勁過醫生
識functional medical, 醫濕疹

呢行既人係咁咪都係咁?

利申:畢業左幾年,唔是cu
https://www.vigene.com.hk/dietitians.php
屌,個網就寫dietitians
但係入面三個都好似係無牌跑數狗
間野跑數跑到狗彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞