其實點解有咁多人想去做空姐?

292 回覆
909 Like 117 Dislike
通常港女先中意做空姐 而港女又好多都係雞 咁所以好大空姐都係雞
其實除左大時大節無得你選擇之外,
基本上其他都唔係咩大問題

非專科求期一份工咪又係十幾K
依家空姐可以周圍去喎,大把人恨都恨唔黎
如果係我去其他國家求期行兩行都已經好夠

健康依啲,哂氣啦
比你朝九晚五又點
咪又係OT比人點黎點去
你都唔會放工做運動健身架啦
同埋大把工都係無得升架啦,年紀大咪再轉囉
做港女真係好 讀唔成書 畢左業求其搵份工package下自己 到時到候搵人埋個單就可以生活無懮 男人呢 讀唔成書搵唔到錢 就聽仆街等下世再投胎
你依家出去屈人寺都有sales 西你面㗎啦,人哋天生西面又係特登對住你西咩,咪咁敏感啦。個女仔廢就自己寄倉啦,要靠人就已經超過自己負擔能力啦
好奇想問下空姐空少們點樣拒絕唔幫啲客托行李
留明等睇空姐機師亂交圖
佢自己handle唔到就寄倉啦
自己去旅行 唔係老奉要人幫
寄倉又無重量下限
我同意空姐無需要黑面
不過某d人天生係咁

我個樣成日無厘神氣
做過零售part time
成日扮好精神
個人有一刻放鬆左
阿頭就俾經理開咪屌
可以俾機師同其他國家嘅人屌
港女嘅光榮同夢想嚟㗎
真係識人做飛雞
連登習俗咋掛 唔好將班細蚊仔同毒撚同一般人相提並論
邊個行業可以大條道理屌客仲咁多人like
順便出埋書
岩呀行行都有西人西客,我係講緊綜合眼見實例黎講呢行係特別多,仲要特別開page黎屌客更加未見過
先唔講佢地係咪g, 根本佢地本身啲態度就西撚到仆街
成鳩日係Facebook 呻啲客點點點好似淨係佢地呢行先有西客咁自命清高
仲有第四點更加唔認同,有次搭見到前面個女仔搬極都搬唔到個行李想上locker個空姐即刻西晒面完全冇諗過幫手,最後唯有上前幫個女仔手

其實寄倉呢個功能除左大件行李,
就係比你自己拎唔到上架嘅行李用的
明知自己拎唔到就拎去寄倉啦,貪咩方便啫,又要搞鳩到人地幫你,
而家係你將成件事調撚返轉呀

好多post 都講過啦,佢幫你拎整親冇得claim 架,
你地又話呢份係唔馨香嘅西工,
咁調返轉你會唔會為份西工受工傷跟住冇得claim 咁使命召喚呀
唔幫還唔幫,有必要西人地面? 你睇唔到佢口面緊係唔知有幾衰
仲有其實個行李唔係真係重到有必要寄倉,只係個女仔真係太廢
佢自己handle唔到就寄倉啦
自己去旅行 唔係老奉要人幫
寄倉又無重量下限
我同意空姐無需要黑面
不過某d人天生係咁

我個樣成日無厘神氣
做過零售part time
成日扮好精神
個人有一刻放鬆左
阿頭就俾經理開咪屌

呢個世界實在有太多人要求多多,
掉撚返轉頭人地要求返佢,
又識話自己打份工啫,仲會笑返你搏命係on99

因為上網講野唔使負責任,所以有個現象好似越黎越多人講野係唔經大腦,
因為現實你講on9野會比人指住你黎笑,
更甚會怕比人分類為on9人,
所以諗一諗先講,或者唔知自己講得啱唔啱,寧願唔講

又有人工收, 做飛雞又可以顯示自己個樣受到認同
仲可以隨時搵到金龜
仲可以post 下ig 呃下like
隨時做埋kol 出個post 4,5k
我都明當然有啲人係天生西面,當然當中有仲啲對話先令到我特別反感,仲要加埋成日見啲空姐空少Facebook 係度呻真心覺得好煩,block極都block唔晒
第二同第四點得啖笑,根本個個職業都會。it 狗十幾個中對住個moon , 好快有白內障添
連登女人係原罪,全部都係雞
點解唔講空少?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞