其實點解有咁多人想去做空姐?

292 回覆
909 Like 117 Dislike
其實有人覺得光鮮咩?
Ex係空姐
用過哂樓主d理由勸佢落地
當正我害佢咁
頂唔順
你見d飛雞好自豪咁者住整齊制服咁去撘公共交通工具
做一兩年去下旅行quit得
周圍玩 同埋證明到自己有啲姿色
西少啲面得唔得
人哋有興趣,點解要阻止人?
你覺得佢轉份穩定office工,佢會開心咩?
開心嗰個只係你
一日唔升職都係萬尾? 以為你地每年調整
我好似無講哂來龍去脈呀神探判官
係我衰
上黎打兩句咁少,俾你屌應份既
以後你幫連登整個留言guideline ok
樓主你如果唔係空姐你應該係葡萄緊空姐既life style可以周圍去

如果你係空姐 咁你咁唔尊重自己份工不如quit

如果自己係一個空姐 你唔會話自己係空中待應 空姐最緊要既任務唔係派餐 係ensure inflight safety

好多人成日覺得空姐係一份讀書唔成不務正業 成日喺ig晒命既工 其實可能喺某d很年輕很香港既公司既形象 某d傳統公司裡面 有很多都係大學畢業 做左幾年野大壓力既專業人士去轉做空姐
老師 護士 轉做空姐都有 只係大家選擇既生活模式唔同

同埋你段野咁多info都唔岩 唔好再葡萄空姐啦
大多數人覺得香港女性做G都係習俗
想grad之後去做幾年
反正做咩工都辛苦,不如辛苦少少但可以周圍去
非三大大學生都剩係搵緊萬零蚊啦 笑人asso
連登仔靜識考aco抽公屋
然後等60零歲退休
以為自己好醒 長線投資
人地周圍去見識多過你一世
第二點唔啱
你肯做嘅,新入行要搵兩萬幾其實好易
睇下做邊間
我覺得英文勁果d做都幾正
有fd做阿聯酋 一入去已經22-24k
仲成日見佢ig post唔同國家既旅行相 係幾爽
樓主
如果個另一半工作穩定,而佢自己又唔志在搵好多,空姐其實係一份相對自由度較大既工,而且有平機票可以周圍去
都係聽人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞