其實點解有咁多人想去做空姐?

292 回覆
909 Like 117 Dislike
空姐其實真係幾好做
不過樓主淨係睇到唔好果面
問心
1xkg係幾重 唔係個個女仔得😓
你擺唔到就寄倉啦
佢地閃親冇得報工傷架 幫係人情唔幫係道理
hand carry 1x kg 無超重咩
好煩 要食做office咪仲易食到 日日收工落lkf食
乜有人話要同份工過世咩?根本大部分都係玩幾年玩夠就走 樓主講到要考慮清楚先入行笑大人個口咩
收聲啦飛雞
連登習俗來姐
想比人屌,完
讀書+做之前份工試過壓力爆煲
轉左呢行之後覺得輕鬆個人開心左好多
至少放左工就係放左工 唔會放假有公事whatsapp

而且每次同事都唔同 我呢啲毒撚唔洗特登please/融入佢地

人工係真心低,但前排屋企有事我調到一個月有18日假期都有14k人工,我諗真係無咩邊份工容許我咁做

係無前途架到我呢代十年都唔知升唔升到職,但當結左婚或者生左小朋友又可以apply只飛即日來回/飛半鐘/瘋狂調班黎照顧屋企之餘可以保留福利其實都幾好

唔好既樓主都講晒咁滯,食得咸魚抵得渴喇

利申:有穩定男友兼佢好支持同尊重我的職業
25k
有fd做飛雞
後生女專利
有得收錢去旅行又有得著靚制服
去多幾個唔同地方可以係人地面前講到自己好有見識
鍾意又食下洋腸釣下金龜
玩厭左出返黎一樣大把工做
女性主導嘅行業不在話下
男性為主嘅行業更加想請女仔
請返黎做花瓶擺都抵

後生仔?
你諗住玩幾年再出返黎打份牛工只會俾人話你冇上進心
講到咁辛苦,咁點解要去做?
時差+shift 長期做好辛苦
所以空姐空少流失率好高
好過你困係office對住部腦
周圍飛起碼見識多左
識人都唔同啦
識得有人唔係做香港既航空公司
日日見佢ig唔係去蒲就係飲飲食食
完全好似退休生活咁
有得post ig 威
咁又真既 空姐除非關係好升到管理層就話做到退休 感覺做10-15年真係頂晒點要退休
唔通日日返office對住部電腦咁就係叫好有上進心咩
反正都係閪工
有得周圍去下見識下唔同人咪仲好
人工其實高過中位數
平均每個月番一半放一半 但大時大節冇得放
去旅行平
少人會長做

其實玩1-2年唔係太差
長遠就有啲曬時間 唔覺得學到啲乜
做雞可以收貴好多
仲有同一對黑絲 你收工著制服出黎賣個價係其他職業兩三倍價 咩都抵番曬啦
可以走水貨賺外快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞