其實點解有咁多人想去做空姐?

292 回覆
909 Like 117 Dislike
飛雞先係俗稱喎 個個都叫飛雞
樓豬呀,收聲啦
由得啲囡啦
過幾年得返啲阿嬸去做空姐嗰時你還返啲囡囡俾我呀
依個post都幾多空姐
同人講自己去過好多唔同國家地方,俾人好似見多識廣既印象呢一點已經蓋過晒你d 缺點
仲未計有得食洋腸
唔係話唔比幫客放行李上overhead locker 咩
之前我放個1x kg既backpack 都冇人幫我

1x kg都唔check in個行李?
其實無得扑都唔洗酸成咁 我覺得。下下話人係飛雞。
冇計 話人係G根本係香港習俗黎

連登=/=香港
只係呢度以loser 同細蚊仔為主,所以你咁覺得啫

不過欣賞你咁好氣咁有耐心同呢堆柒頭剖析事實對錯,
不過你覺得佢地肯聽咩
佢唔廢就唔會話你係G啦,話你係G 就唔會想聽你講啦,你講乜都當你吹

正如你會唔會教你屋企啲貓貓狗狗用電腦丫?
咁每份工都岩唔同人做
我唔鍾意坐office 日日辦公室政治番9-6做文件
呢份工假又多 又可以對人
我男朋友都好支持我去考
放成半個月假 我可以做gym番pt去上興趣班
番工同事唔好 下班機就唔洗再對住佢
唔洗去social party唔洗睇老世面色收工
份工適合自己咪得

人地做邊話都要問過你班友先?
想做咪做囉
好似你地咁覺得唔好做既話 自然唔會去做架啦

可能呢個現實世界,好多生活過得好嘅人去欺負呢班廢柴,
(或者覺得生活過得比佢地好已經係欺負緊佢地 )
所以佢地喺網絡上聚集,
欺負返生活過得比佢地好嘅人,
獲得返少少精神慰藉囉
何以俾唔同人屌你話嘞
D人都係自己恆量過覺得抵做先做姐
有得周圍飛, 周圍見識下>>>你講既壞處

同埋真係同佢做成世咩
識做緊既空姐都唔算大富大貴 做得都係想去下旅行姐
做幾年 D地方去得7788 post埋IG留完腳毛就辭職啦
同架飛機過世咩真係
先唔講佢地係咪g, 根本佢地本身啲態度就西撚到仆街
成鳩日係Facebook 呻啲客點點點好似淨係佢地呢行先有西客咁自命清高
仲有第四點更加唔認同,有次搭見到前面個女仔搬極都搬唔到個行李想上locker個空姐即刻西晒面完全冇諗過幫手,最後唯有上前幫個女仔手
做三兩年
有機會去既地方多過好多人成世
搬行李上去唔係佢哋嘅工作,個客攞唔起就寄倉
人工低?你搵份有萬七既樓面工俾我
好撚多有錢女去做
先唔講佢地係咪g, 根本佢地本身啲態度就西撚到仆街
成鳩日係Facebook 呻啲客點點點好似淨係佢地呢行先有西客咁自命清高
仲有第四點更加唔認同,有次搭見到前面個女仔搬極都搬唔到個行李想上locker個空姐即刻西晒面完全冇諗過幫手,最後唯有上前幫個女仔手

其實寄倉呢個功能除左大件行李,
就係比你自己拎唔到上架嘅行李用的
明知自己拎唔到就拎去寄倉啦,貪咩方便啫,又要搞鳩到人地幫你,
而家係你將成件事調撚返轉呀

好多post 都講過啦,佢幫你拎整親冇得claim 架,
你地又話呢份係唔馨香嘅西工,
咁調返轉你會唔會為份西工受工傷跟住冇得claim 咁使命召喚呀
屌份份工都係咁架啦
唔幫還唔幫,有必要西人地面? 你睇唔到佢口面緊係唔知有幾衰
仲有其實個行李唔係真係重到有必要寄倉,只係個女仔真係太廢
飛雞
飛雞
因為想識機頭/吊金龜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞