其實點解有咁多人想去做空姐?

292 回覆
909 Like 117 Dislike
可能人地唔想打份office工咁大壓力做空姐唔得?
有機會比有錢仔溝
話人之前你照下鏡望下你副尊容先啦巴打
長期幫乘客拎行李上overhead locker

一次都未試過有人幫過我
讀書+做之前份工試過壓力爆煲
轉左呢行之後覺得輕鬆個人開心左好多
至少放左工就係放左工 唔會放假有公事whatsapp

而且每次同事都唔同 我呢啲毒撚唔洗特登please/融入佢地

人工係真心低,但前排屋企有事我調到一個月有18日假期都有14k人工,我諗真係無咩邊份工容許我咁做

係無前途架到我呢代十年都唔知升唔升到職,但當結左婚或者生左小朋友又可以apply只飛即日來回/飛半鐘/瘋狂調班黎照顧屋企之餘可以保留福利其實都幾好

唔好既樓主都講晒咁滯,食得咸魚抵得渴喇

利申:有穩定男友兼佢好支持同尊重我的職業
你男朋友變相要搵多好多姐
你搵得20k 諗住過世 有冇諗過生小朋友d開支 建立家庭既開支?
唔畀女方/男方屋企好有錢咩
所以咪話要有錢囉 有錢唔洗空姐都可以周圍玩啦

利申返先 我地雙方都無父幹既

同埋20k唔會過世 其實飛多飛少係自己控制到,只係想講萬一有特殊情況都可以比office工調多啲假期

唔會買樓 就算生小朋友都傾向比佢happy learning 所以其實穩定職業都夠做
你男朋友變相要搵多好多姐
你搵得20k 諗住過世 有冇諗過生小朋友d開支 建立家庭既開支?
唔畀女方/男方屋企好有錢咩
所以咪話要有錢囉 有錢唔洗空姐都可以周圍玩啦
可能人地唔想打份office工咁大壓力做空姐唔得?

Exact7ly u know that feel bro
個名威d
你件handcarry overload仲講?
衰d講句,d女又要得周圍飛影下靚相做下ig女神,人工夠自己洗咪得,反正買樓呀結婚呀買靚野全部都靠屋企人同嫁個有錢人
咁佢地加薪幅度係點樣?
同埋聽講有啲出手都唔錯 中東三寶好似有30k 利申都係聽人話
空姐要係狹窄嘅走廊度推送餐車 送餐 收垃圾 甚至要洗廁所 ,呢D對女仔黎講根本可謂係厭惡性工作

講得出哩句都知你係一隻死臭雞
所以女人係有特權?
一句講哂 虛榮心重
因航就成熟啲
支那公司果間就mk啲 ig女神feel
鐘意因航
IG女神既空姐 好似大部份都係很年輕很香港
ig女神喺嗰到真係多如繁星
空姐想番就番 唔番就掉slot
上到機派餐收餐最辛苦之後,走入機尾hea 每十分鐘先出去行一圈
飛長途機點都有得stay玩幾日
對比其他搵同一個價既文職已經冇得輸
講前途真係幾好笑,你做第二份工就人中龍鳳咩
返咩工都要連登仔鬧 到底呢班人打緊份咩工咁巴閉呢
外站咪最多stay 1日,走馬看花。
1x kg我係佢直接offload佢
上個月先有個空姐你問我答
勁多狗公出黎吠
話佢做港龍 悶得黎又無咩價值
佢認自己係異類 但又屌你話唔了解佢
問佢做港龍都出黎你問我答 係唔係想曬命收兵
佢話讀書exchange 去過哂 無咩命好曬
轉過頭又話去用乞兒飛去過好多地方 開post曬命去伊朗(好似係)
都痴痴地線 佢個post好多狗公 講唔岩聽就比人咬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞