【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (17)

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
咁少資料點幫你
restart 完都係呢句
要restart成部電話先正常

用緊xz2 無裝其他影相app
sony 相機app
都無其他資料提供了
即係例如clean過相機data未
restart過電話未 有冇其他app撞
有冇跌過部電話等

btw 老母以前部m2就係類似情況
要拎去整先搞返掂
XZ2c 都成日出現呢個情況,有啲煩
仲會成日影完相但無save到
其實買返來第一日已經有呢種情況 要restart 先會正常返
無跌過電話
每次都要restart 電話先用得
咁樣其實好煩
昨日restart 左3次
其實sony個wifi係唔係有問題?
屋企都成日斷

想問有冇野要特別set?
我用的是xz1
試下router 轉ch
有時jam 左隔離屋wifi
一大流量就斷線,xperia xz +android 8.0
成日有,反而7.0不是成日有,是不是bug?
最衰係斷左connect唔翻
要restart
即係唔用 auto
set死個channel?
我都想router有問題,但唔係,手上還有部垃圾平板台電x80hd,收信號同速度是高過xz,雖然成日睡死系統,但起碼唔會斷線
我懷疑一過熱就斷線,我唔明android8.0成日斷,一係apps有問題(睇直播軟件時候)
exactly
有時唔小心掃到WhatsApp FB去左手邊影相嗰度,佢就會出呢個error然後crash埋個相機
Sony可唔可以搞搞佢
上Xperia Support Forum
睇下佢理唔理你 就算理
港版有排都未推更新
我對上用sony 已經係xperia s
個時轉會因為rom 廢
但我無諗到隔左咁多年
旗艦機都仲係搞到咁
講真有d 失望
順便屌柒 XP 孤兒 無8.0
Sony wifi問題又唔係第一日有
次次都要洗機重裝先無事
唔知做咩XZ2先有呢個問題
我ignore咗 但相機影都照用到
同埋更新完好似無咗
利申:xzp xz2雙修

Xz2個指毛剛剛好
一開始會撳咗相機
但撳撳下又幾順手 仲好過xzp
當然外觀係另一回事
我更新完仲有
都唔知咩野 trigger 個bug
啱Trump Trump用
又是7p鏡頭最外層藍寶石玻璃,又是G master標,花樣真是多啊。奉勸一句,想買就早點買,因為越到後面cost down的越厲害

同款產品不同生產批次會cost down
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞