【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (17)

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
好似話xz2p唔會低過us900
這個處理器是關鍵,傳感器倒是不那麼重要了
bionz x早期版本的新工藝回爐重造,tsmc代工
仲係大額下巴
我部XZP諗住用到再下一代
XZ2P太重太柒
好彩XZP早買,有兩年保養,得閑上CS換下電又頂多一排
嚴選名膜 全面膠
上次貼好似有優惠 200hkd有找 送鏡頭貼(我即刻抆走左)
google佢個blog有地址
絕對值得
其實Sony明唔明
Z5個樣 wireless charging
845 128GB 6GB RAM
依家嘅雙鏡+ISP
就算你甩更新甩成半年
都大把人同你埋單
好難想像2月尾出部冇誠意既xz2,跟住4月頭黎部旗艦xz2p,你叫買xz2 個班真係dum晒春

btw 之前出xz1 個陣,sony mobile 個高層話唔發展雙鏡,因為雙鏡終做唔到自己變換焦距(驚打到rx100系列), 今次既雙鏡就係黑白同彩色
XZP影出黎同RX100 V比真係無得比喎
手機有排都未追到 Rx 100 , 所以一直都唔知 sony 驚乜
Xz2個新鏡頭模組好鬼厚
為左畫質同質素
今次玩多張合成,上限60張
同埋黑白cmos既吸光係rgb cmos既3倍

係買就xz1,xzp算啦
相機部門表示:我係鐘意搞鳩你呀,咬我食呀
紅色幾型
Fake,鏡頭都轉埋紅色
無限高嘅特點,SONY只係拎ISO51200就當係,深入少少都唔講
屌你,宣傳多少少技術特徵,班科技廚都出撚曬水啦
所以有一日SONY肯堆硬件,都係會輸番喺宣傳到
查實仲出厚框機真係不了
我又唔覺有幾揼春

利:用緊XZ2
XZ2P會係全年最高定位,1399應該出年先有 (其實007都唔係今年上映,真係要搞啲咩配合點會今年出 )
今次連發佈會都無,仲要特定地區發售,英國已經無,隨時又係亞洲限定。原本應該 MWC 三機齊發,IFA 再出新機。以家 delay 成咁,睇怕佢以家求其發佈左佢算,唔想影響 IFA 果部。

以家至少仲有部 1399,4k+ OLED,6+128有傳係IFA前後時間發佈。
唯有希望IFA嗰部真係靚仔
依家有冇旗艦an機厚框過sony?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞