香港人真係痴撚線,一邊炒樓炒iPhone,一邊又咀咒黃牛

305 回覆
1129 Like 62 Dislike
班撚屌覺得炒樓炒飛係自己努力,你唔炒係你癈,
已有實證 獅子山學會 個孫柏文已經證實咗呢點
其實仲有一樣野炒就係炒波鞋 大家唯有係咁炒 點解無人講過唔得
利申:想要炒鞋 但係會諗點樣用原價買而唔係屌人炒
老實其實黃牛黨都有風險 買晒啲飛一間無人買變晒蟹貨咪損失慘重囉 又或者係佢都要上網搵客仔resell
屌,炒樓唔係普通商品,係必需品呀嘛,個相關概念就係人地一定要買,所以好難跌,仲穩升添,根本無腦錢滾錢

反而做實業,去打工貢獻社會送俾呢堆吸血鬼
唔撚同都可以拎黎比?
定係啲show一直永續,幾時都有得睇??
可以買碟幾時都有得睇
買你老母碟咩
依家要入場睇呀
買碟同入場價錢都唔同啦
戇撚鳩
笑什麼,樓主都係香港人,樓主都有份炒,樓主死全家
有冇聽過人買電話都成日講一句說話:早買早享受,遲買平幾舊。唔同價錢呢個point你都係收返埋去啦
根本炒乜都有人屌
係炒飛有時限性先咁多人同時屌
成班傻鳩係度鳩噏雙重標準
噏乜鳩呀你
個享受都唔同啦

電話過完炒期都係正價,要等佢真係減都有段時間

啲show票正價同碟正價一樣呀?

你唔撚係拎炒價去比呀傻鳩?
衝出黎柒,縮返入你老母閪啦
買唔到飛 又唔夠錢買炒價嬲嬲豬
唉屌,連登總有啲廢柴駁唔到就鳩噏
開始腦補人地背景精神勝利
啲人根本就買到就炒,買唔到就屌
炒飛 炒game 炒iphone咩都有時限性架啦
你炒咩都會影響到人架啦 唔好再用睇show無位就無得睇呢啲廢話啦 你要睇個show既內容你真係可以買碟 問題係唔同feel呀嘛

咁同樣道理 炒iphone炒到人無得即時感受第一水既新機 炒game令到人無得第一晚就可以同班fd屠龍 唔同曬feel
咁同炒黃牛飛炒到你要買碟係屋企睇有咩分別?
嗰個咪你囉
多粗口同大聲唔代表你有道理架
有份啊大聲笑,冇份就請你個_ _食香蕉
game,iphone過完炒期再買都可以買返果樣野

show過完就冇呀,買碟只係碟呀,唔係果場show呀

你明唔撚明呀
資本主義社會不嬲都係咁運作嫁啦,無錢買樓咪租屋,睇唔起現場咪等Vcd,唔明白有咩好吵
香港人一向係雙重標準
無論人地講咩,駁唔到就話 “果個咪你”
簡單又快,又等人以為自己駁到咁
冇野講咪縮入老母閪囉,冇事嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞