香港人真係痴撚線,一邊炒樓炒iPhone,一邊又咀咒黃牛

305 回覆
1129 Like 62 Dislike
話冇內部途徑就係呃你嘅

佢啲贊助商邊度黎
iPhone 同演唱會飛都有得比 早知唔原價放4張黃子華出去啦
唔同制度,一定有佢既好同唔好,好靠人去自律,呢家diu既係“唔自律,貪得冇厭既人”,資本主義只係一個係會引致呢個問題出現既因素,而唔係主因,主因係“人”
ie你會唔會話交流意外既起因係因為有條馬路係度?
為你最後呢句,我翻睇多次佢條片,佢1分40秒左右淨係話有人聲稱有內部認購,但Citi Bank 廣告大大隻字寫優先內部認購啦,點算呃呀,垃圾死忠。
佢當初簽合約無睇清楚條款?贊助商點會無權Hold起啲飛,你Google下佢2014個Show啦,大大隻字又係富通保險內部認購呀,你同我講佢2014唔知道有內部認購,2018先黎話人呃佢?用下個腦

利申我都係佢Fans
咁都係不正喎
我無炒樓無炒iphone乜撚嘢都無炒賣過

咁我係咪可以大大聲咁屌?

屌佢老母死黃牛!!!
你咁on9既
你有資格,大家快朝拜聖人!
點樣唔炒呢?原價放就俾人話on9
係呀,而家d人痴曬線架喇,做聖人都有人屌佢on9
唔做聖人又比人話其身不正
我立場從來唔反對人炒嘢喎 我屋企人都炒樓
不過我係睇唔過眼果啲邊炒iphone邊屌黃牛既人
我炒到樓會屌黃牛 樓主你都on99
咪傻啦
約fd屋企睇,講就易
根本現場show做唔到嘅野睇碟好難去補
手機一堆人追“新科技”都只係功能,遲買一樣享有呢啲科技
認同
而家啲人精神分裂得好緊要
腳踏實地就俾人笑係戇鳩仔
識走灰色地帶嘅又俾人屌
總之身為人就係原罪
問題唔係排隊果班
而係內部認購
“遲”同“新”,係兩個對立既意思
一定要現場睇㗎咩?
你口中所謂嘅 "真正觀眾" 轉頭已經可以買碟睇啦
演唱會飛嘅必要性
係你提過幾樣嘢之中最低嘅
當然, 嗰啲睇完現場嘅人
喺度高談闊論炫耀有幾好睇嘅時候
你就無得插嘴囉, 覺得好瘀皮囉
當然, 現場睇係有氣氛
但係子華棟篤笑sell 嘅係内容
唔係 sell 華麗特技燈光音效
就算安坐家中睇碟, 一樣咁好享受
堅持一定要睇現場嘅人
你自己問心, 係咪為咗打卡炫耀嘅虛榮心?
我唔認同炒黃牛飛
但係社會實在有太多比哩樣嘢更不公平嘅嘢
但大家竟然唔去爭取, 咁仲有咩野討論價值?
有供先有求姐
最大問題其實都係有撚屌慣咗買黃牛
都係啲部份香港人 唔可以話全部
咁點?
當時嘅新科技到變舊科技都係同一樣野
game過兩個月之後仲有friend一齊玩?
優先購票同內部認購兩樣野喎,主辦單位有hold 票,應該係比citi bank優先購票,冇預佢內部認購(估計,如果唔係黃子華咁嬲做乜
認同啊
利申 無炒樓炒iphone既香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞