香港人真係痴撚線,一邊炒樓炒iPhone,一邊又咀咒黃牛

305 回覆
1129 Like 62 Dislike
有咩分別?自己呃自己
點解冇 ,大把線上game都一直有人玩
你去game台睇下啲人玩咩,又可以約街人打
除非你講單機game
易過約fd上屋企睇碟先啦
又咪局限只有部分人可以買到飛,唔同無信用卡同唔識人,你會買到張飛? 我唔信報乜鳩icac, 歡迎bin鳩我屍,學佢話齋,佢咁做除非佢打算退出演藝界,不過我就覺得唔可能
其實所謂炒賣呢個行為本質上咪姐係低買高賣之後賺中間溢價,個問題根本係個溢價太高,如果有人買一堆飛之後轉售,每張收你幾十蚊服務費,仲邊會有咁多人屌,你比多幾十蚊就可以唔洗請假去排隊買飛
熟既friend多數即晚就打
同街人打點同
所以你可以屌樓豬老母
屌到啪啪聲,再射d精去樓豬個杯到要去飲
唔講咁多,炒iphone都有實名登記同身分證明文件
演唱會飛乜都無
同我講嘅野冇衝突
一樣大把game係過兩個月都一堆朋友玩
原來現場氣氛咁能犀利
睇唔到現場棟篤笑仲慘過無樓住?
ok, you win!
呢個係大自然定律,係咁嫁啦好出奇呀
點解碟同show係兩樣嘢?
如果我想傳達一個訊息,面對面同拍片講個訊息都係一樣㗎 表演者帶出嘅訊息始終都係會傳遞到俾你㗎,咁個本質唔係一樣咩?
佢哋帶出嘅資訊唔係一樣咩?
乜都無炒但買唔到嘅點計
成個市場風氣都係咁
戇鳩要炒賣,黃子華自己做埋黃牛黨唔好,要益你
其實會唔會諗⋯個因係表演者要收錢?點解唔免費?講到咁照顧fans? 自己出錢再直播live la , 最後大家都係講錢
我係咁諗,show呢啲嘢係奢侈品,你俾唔起黃牛嘅錢咪唔好去囉,唔睇又唔會死嘅
iPhone買個下要啫,用要咩

AOS仲要唔使
炒飛炒樓炒iphone都死全家
雖然樓主有炒iPhone 都係劣等dna 既人
不過起碼係真小人
的而且確好多係雙重標準

利伸:咩都無炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞