香港人真係痴撚線,一邊炒樓炒iPhone,一邊又咀咒黃牛

305 回覆
1129 Like 62 Dislike
Iphone可以遲d買, 演唱會完咗就冇得再睇
自我催眠post?
住房係有限兼必須既野黎,炒黃牛影響到但炒樓冇影響?
炒樓炒到用家個個月挨貴租都無嘢
真係好雙重標準
iphone遲買都有得用,係冇得享受最新科技
演唱會完左可以等佢出碟,係冇左現場感
睇演唱會同睇碟係同一樣嘢?
唔駛勞力有錢賺邊個會唔做
自私一直都係人類嘅劣根性
係香港係特別明顯見到
用最新科技同用舊科技係同一樣野?
Btw你可唔可以擘大你對眼,睇埋最後果句?如果係一樣,就唔會最後果句,係咪呀天才?
香港人不嬲最撚雙重標準
寬己嚴人
雙重標準係人類特色
On9, iphone遲d買咪又係果部iphone, 買得演唱會飛嘅fans會覺得買碟係同一樣嘢?
要屌就屌接貨果班on9, 冇人接就自然炒唔起
香港人就係咁撚賤
其實應該要鬧果d肯高價接貨的人
如果唔係有佢地邊會有iphone炒同演場會飛炒
有好多人買頭水iphone係為左滿足感 期待感同精神快感 唔只係為左舊hardcore
你炒iphone搞到人遲兩個月先有機 同炒黃牛有咩分別
唔好再用咩咩咩只係令用家遲啲用果啲廢話呃自己啦
你黃子華夠可以買碟啦 又係咪果回事?

香港人鍾意炒野咪認左佢
如果呢單野唔關你地個子華神事, 你估佢會唔會出聲?
你iphone上網鳩㩒兩嘢就執人幾千唔撚屌
人地黃牛南亞狗排兩三日都叫有付出啦
尋日屌都係屌佢打尖插隊
成日話人大貪
我一個學生排三日買四張飛
兩張自用兩張放出去
唔係一百幾十蚊車馬費
就以為合理想要打發人嘛?

利申:支持實名買飛
大家想睇咪自己掟兩三日大假出嚟死過
港豬冇嘢叻
最叻做爛個市
啲嘢炒到幾貴都總有班契弟出嚟接貨
啲工開到幾低人工待遇幾差都總有班冚家剷出嚟做奴隸
最後搞到大家攬炒
On9,演唱會遲d買d內容咪又係同現場一樣,iphone一開售就買得機既人就係想要最新科技,搶新機自用既人會覺得過左幾個月後再買係同一樣野?

唔知點解,將你既句野轉少少,竟然可以將意思完全倒轉,你覺唔覺得好神奇?同雙重標準既人既說話好相似?
Btw天才,第一個post你睇唔到,第二個post你都睇唔到??
如果我覺得係同一樣野,我點會係第一個post加句:冇左現場感,係第二個post諷刺你唔睇清楚我既回覆
你山頂位咪又係睇電視
台上個人細到粒豆你睇撚到
去到咪又係為打卡呃like
唔炒樓
唔炒股
唔炒iphone
唔炒飛
奉公守法
踏實工作
最後被社會懲罰
這就是我們的中国香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞