【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (16)

1001 回覆
18 Like 16 Dislike
xz1c敗筆位係得32gb storage同埋usb 2.0
除非你日日過data 如果唔係入張sd卡都夠用

部野問題係720p mon同細電
巴打們 , 我想問下點熄保護聽力果個setting....
彈出黎手快快按左 , 搞到藍牙點較都係好細聲 ...
音量加減試過
重開機試過
重開藍牙試過
較均衡器最大都係唔得
部Z5p 插左USB 線又差唔到電, 有通知聲但係冇差電燈著
之前整過爆MON, 拎去整USB頭又幾舊又唔肯定解唔解決到

唔知轉唔轉gay好
Ching們而家XZ2 大舖大約幾錢到
4.6″ mon 2700mAh 都細電
宜家買xz1 compact是否不智

初初見到xz2c個spec咁吸引,後悔上兩個月買左xz1c, 但點知拎xz2c上手,又重又唔好拎,反而用緊xz1c愈睇愈靚,又平,唔打機835都夠晒用啦
xz1c敗筆位係得32gb storage同埋usb 2.0
除非你日日過data 如果唔係入張sd卡都夠用

部野問題係720p mon同細電
4.6″ mon 2700mAh 都細電

問題真係720p
用左3個月,舊電完全冇問題,可以開youtube播成個鐘歌都係冇15%電左右
轉啦, 我之前部Z5P又係好多問題,
過保無耐就死3.5插頭, mon有條長直印, 最後有日係公司叉叉下電, 無啦啦死左, 救唔番
而家XZ2 轉左弧形J唔落
表示Z5p燒底板搞到死背光襯有保去整 不過班友唔知底板出事最後成部機換過晒 之後收唔到網絡又換多次底板 真係抵到爛
小弟果部過晒保啦
好想有返tap to wake
試左先喇
之前xz2都比人屌到7彩
而家
有d野渣過先知好唔好
係sony班友廢唔用近距感應器
加埋寫到炒rom
有冇 xz2 用家講下條3.5轉 type c 點樣?

啲音質會唔會差好多??有冇底噪

見到部機好正好想買
xz2好似內置DAC,音質會靚啲
利申:無xz2
依個我知呀,但係我想知附送條轉接線會唔會令到個音質差咗
我都等緊xz1/xzp是旦一部再跌
但2部企左係3998/4698一段長時間
唔會
Xz2 compact有無DAC
Xz2同Xz2C都係用WCD9341
xz2粒digital-to-analog audio converters (DAC) directly into the devices粒
on the Pixel 2 and Pixel 2 XL, the headphone DAC is offloaded to the USB-C to 3.5mm audio adapter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞