【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (16)

1001 回覆
18 Like 16 Dislike
部真係好撚順

已經8年冇sony機了

暫時感覺良好

唯一唔鐘意 真係個指紋位置
同埋我都一直有睇sony機 speedtest
真係android入面最快

敢唔敢做drop test
Ambient Flow*Glass既設計真係唔敢襯跑
部真係好撚順

已經8年冇sony機了

暫時感覺良好

唯一唔鐘意 真係個指紋位置
同埋我都一直有睇sony機 speedtest
真係android入面最快

敢唔敢做drop test
Ambient Flow*Glass既設計真係唔敢裸跑
一直都裸跑緊

佢設計唔裸跑唔舒服
試下跌落石屎地
角位都已經崩崩哋
跟本玻璃設計就唔應該用套, MON貼都唔應該用
但係真係會驚佢爆

(唔好講咩用MON貼都爆MON, 我爆過幾張MON貼都未爆MON)
希望XZ2個鋁框夠硬淨, 好似Z2咁
跌落地個下只要G點唔係塊玻璃應該冇咁易領野
xz2用左幾粒鐘

感覺就總之絕對冇世人去恥笑近年最厚電話

你唔會feel到佢係一部好厚既電話

真係好似sony段宣傳片咁.係符合左人體工學.貼住你隻手咁

反而佢中間整得厚.邊位整得簿.咁樣我覺得幾舒服.

真係好過而家個d鬥簿.但平面既電話.渣上唔舒服

所以我自己幾鐘意HTC同手頭上部XZ2

暫時缺點冇乜.唯一真係唔鐘意指紋位.真係太過中間.我唔明sony係點樣得出正常人隻手指係會放呢個位既研究報告
我都係鐘意指紋放側邊多啲
我驚個 mon 花,所以用 mon 貼
喇叭真係好大好大聲

雖然比唔上真係手機界最強喇叭既HTC

但我相信XZ2應該都排第二.高音合格.中低頻唔錯

我有用過U11.U Ultra.Note 8.所以我好清楚近排d電話音量

之後就係sony個個所謂新功能.咩動態震動

我暫時未睇有任何用處.岩岩用左黎玩左場PUBG

我覺得真係唔開好過開.因為個一下震動.會有好輕微既delay同個一下聲

同埋我覺得似鳩震多d
agger,一路覺得電話制只係應該擺側邊
機背除咗鏡頭之外要冇其他嘢

不過依家個trend咁搞法 部XZP退役嘅話真係唔知以後仲會有咩選擇
等MON下指模
iPhone

不過呢部野好似幾受歡迎

指紋放側面係最好 但咁樣做唔到美國佬生意
咪一樣係原本software冇
邊有廠冇預設有night light
XZ2先開始有
小三就已經教neither nor喇,笑大人個口
銀機兩個前鏡好似表情符號· - ·
屌眼殘 sor大佬們
等睇Jerry rig everything虐待xz2
佢買唔買黎test都成問題
知唔知邊到仲有xa1 賣
之前見人係boardway 14k 出左
想買番黎做後備機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞