【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (16)

1001 回覆
18 Like 16 Dislike
Xzp 開始個sd reader 已經有正常速度,但sd快點快都追𠱸到internal 啦
有錢有得揀點都係買大容量好過加卡
如果想呢排入手細Mon 機,買xz1c 定 xz2c

利申:本身用HTC 10
要平樣靚 就 xz1c

要最新既就xz2c

Xz1c最多都係去到Android P

但XZ2c應該可以去到Android Q
我都唔打機 用XPERIA X Performance 都係用到40%空間 當然相 歌 放係SD卡到。

如果唔係因爲用電用到倒水咁 根本唔會打算換機。但舊電狀況宜家90%以上 都唔知點解會倒水咁

都唔知係唔係專登寫ROM寫得晒電D
逼我換機
xz2 card reader 用到UHS-2 speed
820個期sony無部個rom得
但初頭用粒電用好耐同埋好爽

係呢幾個月先開始倒水
X Performance 仲係停留係7.0

經已不抱期望
話時話, 大家用緊邊間上網?
家陣用緊CSL, 想轉SMT
CSL OFFER 278 無限4.5G
SMT OFFER 298 10G, 送1萬里

想轉係因為CSL地鐵真係收得好差, 呢半年黎放工時間冇一次係收到
想問下各位巴打SMT地面地底表演如何
SMT定CSL黎
屌呢個時間撚有人咩
CSL就黎用到我燥
地鐵繁忙時間永遠廢
係唔知SMT地面表演如何, SMT地鐵入面個個都輕鬆上網
佢地面都睇片順我就可以GOGOGO
Thanks, 另外兩部個電量會唔會差好遠,我見網上寫 s845 比 s835 慳電,但好似 xz1c 個battery life 長啲

同埋有啲心思思想試18:9mon
你預smt 地面上唔會快過40Mbps
地鐵都可以穩定地上到網(唔太快)除左幾個站
咁都好WO, 夠哂用
反正正常睇片打機40都夠用
但一繁忙時間會得返10幾Mbps
試過最低得6.幾Mbps
835還835,ROM個R/W SPEED 唔夠一樣會拖慢成部機整體速度 SD卡點快都唔會好過UFS 2.1 既INTERNAL ROM
睇地區姐,你住我地到就會
我而家轉左csl平時閒閒地都150MBps
一多人都有5-60Mbps
你得相/片放卡點會拖慢部機
我部xzp用左10個月都未慢過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞