【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (16)

1001 回覆
18 Like 16 Dislike
開咗唔work 以前XZP試過
邊到開?
之前用開lg 慣左手直接放上耳仔聽電話
岩岩一聽點知唔得
柒到
電話app入面 無機喺手畀唔到step你
而家對無限高技術又有d保留同擔心
華為個AIS係自煮研發, 但技術特徵相似
處理反射映像明顯有問題(唔知整體調教差還是AIS問題)

所以如果XZ2有OIS既話我狗衝左啦
華為個ais係sony技術黎
改個名當自主研發
唔會有
No more ff
華為d強國都係一如以往只會吹水
今次dxo咁高名都唔知比左幾多錢
原來尋晚出左POST證實左
垃圾共為買技術番黎當自煮研發
Sony又唔醒水好似屎米咁迫佢加番自己brand

既然證實左, 如果我又無錯, 咁無限高真係有隱憂
不過共為d軟件算法原來得啖笑, 我對而家既SOMC有信心D
華為呢個eis應該只用左imx600既特性

同SOMC既比應該差好遠
我而家都對SOMC有信心
台仔mobile01 係XZ2未出前屌到飛起,而家成版都係開箱
大把廠都畀錢

你睇下無畀嘅nokia 8幾低分
如果sony無限高都係得咁樣。。就可以慳下錢
搞黎搞去,不如塞塊大dd sensor落去算
世界最大ge打手論壇上線了
可能就係差粒 ISP

咁成部機嘅重點都係買返尼。上至算法下至LEICA 個貼紙,共企果然係唔同。
唔駛擔心喎
有排都未出啦
聽講OIS喺Z3+時代已經講緊
其實XZ2都唔係太差 XZ2 compact 就真係不了

不過我又唔想要咁大部機同埋咩震震 我都用唔到
算法係華為自己搞,個色水真係不了
其實sony唔係一撚早知道人哋會出啲咩架咩
雖然係唔同部門
Sony Mobile 一直比其他部門當係2奶仔

相機部門就要你唔可以勁過我旗下相機定位

半導體就認錢唔認人
這次sony自研雙攝是一套方案,包括傳感器和圖像處理芯片,芯片主要用於將兩個傳感器的圖像融合在一起來提升畫質在,和目前主流的雙攝方案均不相同。
看樣子一英寸大底單攝被拿掉也情有可原,至少相機同半導體部門為smoc提供了一整套方案。應該是為了應對雙攝潮流,鞏固自己的傳感器在數碼領域的地位,同時拿smoc來做個宣傳。
xz2 compact 4299 上台抵唔抵
緊係唔會放棄
因為都要用電話係其他市場做響個名
然後買其他產品
咩台?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞