【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (16)

1001 回覆
18 Like 16 Dislike
Year of the best camera phone
搵搵下見到粒 IMX204, 同 P20 Pro 個 Spec.一樣,仲要係上年已經出左
講左好耐喇
luxury被菊花奪走了,sony mobile不配用後藤的設計,也不配自稱luxury premium​​​

搵搵下見到粒 IMX204, 同 P20 Pro 個 Spec.一樣,仲要係2015已經出左

純推考
搵搵下見到粒 IMX204, 同 P20 Pro 個 Spec.一樣,仲要係2015已經出左

純推考

眼殘睇錯, sor
又要打算cut咩呢
呢單野爆料係講1399相機比人cut
已經聽到無哂感覺
重頭炮都可以cut仲有乜唔可以cut

分分鐘直頭胎死腹中
死就唔會死,不過部門互片實係
想用1吋都用唔到
見到佢好似識追焦咁
Huawei P20 Pro Hands On And Quick Camera Test
https://www.youtube.com/watch?v=y6F1uVOAZYU
AI Image Stabilisation 係咪就係計無限高像素
原來有埋4D 追焦, 部機痴線..
Sony 個motion eye 係咪都收得皮..
其實SOMC真係幫唔落
手機屌你又唔係最屌個幾間
走去學人玩擠牙膏咁高章
最戇鳩係你算法鳩到
高通幫你又唔生性整啲>1cm
人地支為1/1.7”唔計突7.8mm
而家有好算法你又慢慢拖
你肯一次過掉曬啲技術出黎即刻搶曬眼球啦
唉而家真係好撚驚下一部機會無左雙鏡/dISP/無限高是但一舊
華為咁玩法,下部間間廠都無得再擠牙膏
再擠咪係咁被人拉開距離
幾相似*分析邊緣並合成),睇黎Sony授權埋LEE樣技術畀支為
屌你SOMC執柒左佢啦
未住,睇第返 dxo d sample,華為個算法仲係 over-sharpening, d邊位界眼,
最大問題Sony mobile唔夠華為心多同有錢呀
而且想用一吋 cmos又比相機部門bam左
無限高畫質好似無賣到
垃圾文化
今年sony mobile係多預算
但只係正常水平,唔係多過正常
如果夠錢應該可以用錢解決問題
Sony半導體表示邊個有錢就賣比邊個
P20 pro粒1/1.7係imx600
imx144既升級版
用1‘ 有冇諗過鏡頭要做大幾多
尋晚上SONY STORE度再撚多次部XZ2
望落又真係無咁圓
試埋個震動,播片會震就多舊魚嘅,但真係幅度勁咗
喇叭又大聲咗

再咁落去真係忍唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞