IT界討論區:(23) 祝大家今年人工review過10%

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
份野冇。
咪係囉 係都要駁人d數據錯/離地
煩到想討論返it野都唔得

一句講曬 貼曬所有各大行既statistics出黎
等人自己睇
得我地幾個係度拗係無意思
唔可以咁講
因住成班亂咁入行
都再重申一次
salary report睇median睇upper boundary其實冇乜意思
一定有人勁過你
但係lower boundary好重要
如果自己份糧低過佢就要諗下點解
而出去搵工嗌亦唔應該嗌低過lower boundary做爛市
其實呢...你所講上面嗰份所謂雞既野,同你貼出黎係「同一份」Report黎嫁
即係其實你自認自己貼左份雞野出黎?

份野就有二頁既,你貼出黎嗰頁係「Financial Service」既「Information Technology」人工
我貼出黎嗰頁係「Information Technology」人工

我唔需要同你拗。我貼既同你貼既係同一份Report。你駁我張圖係雞既等於駁緊你自己
我都想...見到佢駁呢張圖話我選份最雞既出黎我都唔知應該點比反應
你再睇多次?
我係kelly services 2018年 Information Technology個part度cap出黎wor
個header已經係叫information technology
lm
返去睇下你貼左乜野出黎
會唔會係我地俾緊落台階你地兩位
貼曬d stats出黎 等大家自己睇 係咁多
本身討論下人工都係志在想大家一齊做大個餅
唔好俾啲無良公司壓價

我都唔明點解要屌黎屌去
你搵得少又滿足嘅咪唔好阻人搵多啲
唔係嘅咪一齊努力嗌高啲唔好做狗
喂..我從來無反對人地去睇各大行既Stat。
我反而仲好贊成,至少我睇完之後見到唔係3年無30k就叫underpaid
即係Stat又係睇返你地提出貼出黎既。
然後你又話份野雞
其實就好似冇人講過三年冇30k係underpaid
係講緊三年肯搏嘅都應該上到30k左右
三年28k左右我覺得fair enough唔係underpaid
但如果四五年先上30k點會唔係underpaid
咁都得?
嘈咩呀
而家邊個貼糧單, 睇人工高咪邊個贏囉
佢地講埋d咩2年上SA 2年就拎到40K 有料就可以唔睇年資in manager
我都無講過 唔知做咩一炮過入埋我數
咁呢點我都認同,我都想大家一齊叫高個價做好個市,但係唔好用"過份唱好"呢種手段
唔呃多D傻西入來做
自己點踏住上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞