IT界討論區:(23) 祝大家今年人工review過10%

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
28k ....咪你個名咁....
做左幾個月?啲咁既閪工寫唔寫都罷
唔好意思咁多位大哥 有野想請教一下

話說小弟要做FYP (final year project) 因為小弟既志願係第時做關於security既工作 所以想設計一條關於network security既題目 但問題係老實講我依家雖然識打下code但關於網絡安全既知識可以話係0 有冇巴打可以幫手比下意見 有冇咩入門既題目可以提議一下?

我問過個教授意見 佢話我可以做關於blockchain既題目 但我再問佢姐係做blockchain既咩 佢就沒有再覆我了 有冇人可以比d suggestions?
你「關於網絡安全既知識可以話係0 」但 「志願係第時做關於security既工作」...
敢問你讀緊...?
介紹下網路攻擊同阻止方法, 當幫自己溫下書
唔好意思咁多位大哥 有野想請教一下

話說小弟要做FYP (final year project) 因為小弟既志願係第時做關於security既工作 所以想設計一條關於network security既題目 但問題係老實講我依家雖然識打下code但關於網絡安全既知識可以話係0 有冇巴打可以幫手比下意見 有冇咩入門既題目可以提議一下?

我問過個教授意見 佢話我可以做關於blockchain既題目 但我再問佢姐係做blockchain既咩 佢就沒有再覆我了 有冇人可以比d suggestions?
你「關於網絡安全既知識可以話係0 」但 「志願係第時做關於security既工作」...
敢問你讀緊...?

因為略懂Data structure而見都好似關secrity事所以咪第時都想做有關security既工
但有關network既security真是可以話係完全0知識
唔知咩部門呢
唔怪得之你阿Sir唔答你。
問你讀緊咩又答非所問。
比左個方向你又唔做下research。
其實你做FYP做到咁懶真係無人幫到你
唔知就去做research
google一下都至少會有concept
下下話自己0知識就唔肯去學 而家D FYP咁樣架咩
點解唔做返你讀過既野?你唔驚炒FYP架 ...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞