IT界討論區:(23) 祝大家今年人工review過10%

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
隔離post冇人理 係呢邊post多次
FG收到個security analyst - graduate trainee ~15k
1日返12個鐘 返2放2
個offer 算點
狗都唔屌系列
呢度p 仔多
不過一日番12個鐘
成行都係咁定點
間公司點西法?
講得岩
人工低木人巷
幾年前資料係大約14k 請一年exp u grad
agger 唔覺得好多人做到呢個數
40k 一般講緊sa role 既價
2年exp 上到sa 既人我都唔知信唔信好
自己都係mobile web full stack 叫3年幾經叫35 都已經比人壓到傻 當然我唔係好勁果d
就好似有人話唔洗讀大學都可以搵到好多錢咁
唔可以話佢錯,因為實有大把咁既例子,問題係嗰個唔會係自己咁解
我都識個人係車房整電腦,整到全世界當佢神咁拜,不過佢唔識我啫
現實就係依家喺jijis 上面嘅job ad
p仔/developer 大部分都有20k
而jijis 只有未grad 嘅人先有account login
出面graduate survey 嘅 data 大部分係2016 fg
2017 同 18 照計只會再高啲
冇錯mean 有可能會有extreme case 拉高咗
但係同時亦有一堆人三大cs grad 入big 4 收14-14.5k 拉低返
jijis 而家都咁好價?
以前同勞工署差唔多
越遲grad 越好
早幾年都仲係14k 左右
其實兩年經驗 30k+真係唔少工都出到
你上jobsdb filter > 30k+嘅工都有唔少係一兩年經驗only
一啲好好價一啲好西
但係有around 兩至三成job ad 同IT 有關
基本上日日有新
同埋依家大公司都用jijis, 例如呢幾日soc gen 同 恒生都有post, 分別24k 同 30k
socgen狗也不屌 法國人至上文化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞