我真係燒壞腦先喺尖沙咀買單反

508 回覆
27 Like 600 Dislike
第一,canon系列既17年岀既kiss x9 值7200?
第二,樓主識唔識check機,有冇check清楚?

7200包埋個marco鏡但唔係原廠 點解都係唔值
咩鏡先

18-55mm kit咋 我話想要135mm佢話加1000
咪住先
你又話唔係原廠?
18-55果支邊係macro,你唔撚係有花花當係macro呀? 1:3.5都未有
到底樓主加錢買左咩鏡....

Macro
Price.com 求其一間都好過呢間
識得開post,但唔識上網格價
樓豬好波

香港冇好難格 主要係自己太心急
其實樓主係咪岩岩出返黎?點解會天真到信個sales係同自己一樣係相機愛好者所以唔會呃你?有疑心覺得price.com充滿打手,但反而又唔知尖沙咀充滿黑店
唔交下學費係唔會大嘅
以前細個都買過100蚊嘅card reader
而家買乜嘢都會做吓Research
睇多啲就一定會知Canon入門機喺例如美國曰本都有唔同名,我非canon user都知
係買貴咗同買咗水貨姐,唔會有咩暗病架啦,開心用啦

唔服氣係佢哋啲態度擺明係呃你咪呃你囉,你咬我食呀
一買一賣,佢哋係仆街架喇,但都要你落搭
識上網都唔識Google
算啦而家學識晒啦
尖沙咀街邊電器鋪藥材鋪呃人由細聽到大啦

仆街,係巴士好大聲咁笑出黎
屌你咩
真係大大隻MACRO
啫係你加左幾千蚊買左個750kit 另加依支macro?
(我修練未到家,我望張相我都唔知呢隻係咩牌子...
樓主肯撚定係蝗

你就蝗 俾人呃仲要俾人屈係蝗
樓主幾多歲?
我都出名on9成日比人劏
但我柒極都知尖沙咀個邊啲電子產品/藥房/手信舖一定會獅子開大口咁劏鳩啲遊客
所以唔好話行入去買野
連經過都唔會望下啦
真心
我諗你係呢間舖第一個比人劏嘅香港人
同埋明明做左咁多research
做乜鳩咁衝動比人講兩講即買
唔諗多陣

我事後都好L後悔,諗住唔會劏自己友
一開始都覺得你慘,睇睇下你呢啲on9仔真係抵比人呃
有冇人可以話俾我知到底呢支係乜嘢副廠
各位師兄可以留意下之後花展有無人拎部kiss加支可能唔係marco既marco鏡影相,記得上去安慰佢

樓主係大陸仔?

屌你喇, 應該全香港得我一個香港人會係呢間野買
落咗黎香港幾耐? 攞到三粒星未?

收皮喇
第一部單反做左少少功課,問朋友買邊部 ,自己查價錢,買機。

點解你會搞成咁。

似係Adapter 嚟
鏡都唔撚係
乜有香港人會行入去架?
定樓豬係大陸仔?

經過一開頭諗住問下格下價咋
支鏡樣好柒,乜雜廠嘢嚟?
我冇玩canon,但如果係我就老閪都唔會要,it seems shit just by the look of the len🤔
我屌你老母...呢D 唔係俾10年前既DC用架咩
正常香港本地人,傻嘅都唔會入彌敦道啲黑店買嘢,樓主啱啱攞身份證?

一開頭冇諗住買架 純粹問價
最撚搞笑係人地已經整定份同意書係度,隨時應付D受害者

係囉屌
其實網上資訊咁發達, 點解都仲可以咁戇鳩
識上連登開post都唔識得google?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞