我真係燒壞腦先喺尖沙咀買單反

508 回覆
27 Like 600 Dislike
唔怪得呢d鋪仲有得生存....

充斥蝗語得我香港人
乜要經驗架咩?
先達, 尖咀免稅店, 尖咀藥房...我諗全香港人除咗你, 都唔會有去呢D 鋪頭買嘢經驗囉.
點解佢會做你生意仲SALE你?
我有次唔知做乜, 行上一步入咗唔知邊間"黑店"門口.
個職員即刻行過嚟兇神惡煞話: 你想點呀? 做乜事呀?
香港人邊會去呢D 鋪買? 唔好話香港人, 大陸人都唔會去. 係劏D 鬼佬.
有次落尖沙咀影相唔記得帶SD card
諗住呢啲舖頭貴極有個譜
點知比黃金價貴一個double 有凸
最後叫個未到嘅friend 係屋邨啲19電腦舖買算

買既時候跟機送咗張sd卡,我加錢換張sandick 都加咗200蚊
要幾on9先會覺得一個充滿蝗語嘅地方會有平嘢執
樓主新香港人? 咁都中伏嘅?

冇經驗丫嘛 仲記得嗰陣我話打個電話俾朋友問吓先,佢仲話打咩呀打, 唔使打喇我直接平俾你仲好喇
乜要經驗架咩?
先達, 尖咀免稅店, 尖咀藥房...我諗全香港人除咗你, 都唔會有去呢D 鋪頭買嘢經驗囉.

巴打,屌細力啲喇我知錯喇
凡係呢 d 着晒光管既電器鋪、藥房、海味鋪都擺明呃遊客啦

btw 呢 d 仆街鋪、黑的 真係香港既毒瘤,你話大陸遊客大把錢就話唔介意比佢呃啫,但好多鬼佬、日本遊客都比佢呃,敗壞晒香港既形象,點解政府唔做 d 野?
梗係抵架,果部根本唔存在
係用來呃你入鋪, 水你買第二隻
醒未?

係咁抵,你就買十部再轉手賺番比人呃果d返來....
唔怪得呢d鋪仲有得生存....

充斥蝗語得我香港人
要幾on9先會覺得一個充滿蝗語嘅地方會有平嘢執

俾個5000有部800D迷惑咗 諗住咁平,應該係良心小店,之後推介嗰啲都唔會貴得其他鋪頭去邊

btw 呢 d 仆街鋪、黑的 真係香港既毒瘤,你話大陸遊客大把錢就話唔介意比佢呃啫,但好多鬼佬、日本遊客都比佢呃,敗壞晒香港既形象,點解政府唔做 d 野?

我仲係學生, 諗住買部入門機影相交功課嘅咋,點知齋部機到7000幾,仲未計係佢鋪頭買啲零零碎碎
呢啲劈鋪唔係唔知呀?分分鐘唔跟配件比你要你另外再加錢買,下世小心啲
正常人點會呢d鋪買

我格咗好耐架喇,信我喇,5000部800D真心抵
梗係抵架,果部根本唔存在
係用來呃你入鋪, 水你買第二隻
醒未?

係咁抵,你就買十部再轉手賺番比人呃果d返來....

巴打你講得啱呀,我見其他人話喺呢間黑店被騙經過都係,第一部機勁抵,然後俾咗錢先話冇嗰部機再有另外一個人行埋黎sell其他機,嗰啲機就係又廢又貴嘅, 食水極深
呢啲劈鋪唔係唔知呀?分分鐘唔跟配件比你要你另外再加錢買,下世小心啲

依家知啦
買個教訓 用price.com
最後幾句係咪笑點黎?
咩人先會中呢d伏
買相機一定去肥花

屌,我第二日踩上場個陣,佢哋班仆街仲理直氣壯,話唔知800D就係x8i,又話我俾人呃少少就咁,第時買樓點算,人生流流長肯定點都會俾人呃
price.com都唔識上抵俾人呃
買個教訓 用http://price.com

聽聞好多打手
http://price.com都唔識上抵俾人呃

呢部得日本有,好難比較價錢加上我當時手機冇電,大家都係攝影愛好者就選擇信咗佢
買相機一定去肥花

網站名定店名黎架?
打手買真貨都好過俾人呃
咩人先會中呢d伏

對唔住囉,岀post 都係想好似我呢啲新手on9仔唔好中伏姐
買個教訓 用http://price.com

聽聞好多打手
打手買真貨都好過俾人呃

咁我又相信佢係真貨嚟嘅,貼住嗰啲標籤應該係政府比冇得做假嘅
最後幾句係咪笑點黎?

好撚慘㗎我,呢幾個月飲水飽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞