我真係燒壞腦先喺尖沙咀買單反

508 回覆
27 Like 600 Dislike
幾時俾返你個名我
第一部單反做左少少功課,問朋友買邊部 ,自己查價錢,買機。

點解你會搞成咁。
如果佢話佢係星際俾人呃都算
真係唔知頭唔知路正正經經去百老匯買咪算
我都係星際買,無穿無爛出返嚟
第一次買鏡都係星際肥花

唔明點解有http://price.com仲會比人搵咁中隻笨

呢個教訓都幾貴
買貴左仲要水貨
介唔介意講下有冇送咩??
sd卡?mon貼?相機袋?filter?

相機袋,sd卡,細腳架 諗起呢啲豐澤同百老匯都送,今個月買800D佢哋仲會送$200超市現金卷就揼心口

你行入去條金馬倫道
已經有蘇寧、百老匯
(黑店喺街頭)

爭幾步路
認命啦

笑到忍唔住喺條街度笑出黎

btw 我都喺果啲鋪買過野,price.com 都有佢地啲鋪,whatsapp 傾好賺錢去到一手交貨一手交錢走人,完全無問題 有啲古怪野係要喺呢啲地方先買到
真係出街多啲留意下生活細節
如果尖沙咀有良心店
大陸人買藥使鬼去萬寧
塞到間鋪仲墟冚過花市
價錢又比普通藥房貴
都係貪畀多些少買安心
wa...枝macro正野
賺左

真定假啊?我叫佢配原廠macro俾我,佢話canon冇岀macro鏡,話佢配俾我既macro淨買都要3000
屌你,仲柒緊...
我講反話ja
Canon原廠macro都係未洗3千

老老實實,比個人生建議你,識個醒少少既朋友,或者拿拿聲揾個老婆
你咁落去比人溶左都未知
唔好害個女人

俾哂份糧我另一邊keep
wa...枝macro正野
賺左

真定假啊?我叫佢配原廠macro俾我,佢話canon冇岀macro鏡,話佢配俾我既macro淨買都要3000
屌你,仲柒緊...
我講反話ja
Canon原廠macro都係未洗3千

老老實實,比個人生建議你,識個醒少少既朋友,或者拿拿聲揾個老婆
你咁落去比人溶左都未知
唔好害個女人

俾哂份糧我另一邊keep

另一半
好心唔識野就去返大舖買啦
最多買貴但唔會比人揾笨柒
係一個充滿戇鳩嘅地方
真的on99
多得呢類人呢D鋪頭先可以生存到依家

所以我依家咪出post 警惕其他少數好似我咁on9嘅人囉
真係出街多啲留意下生活細節
如果尖沙咀有良心店
大陸人買藥使鬼去萬寧
塞到間鋪仲墟冚過花市
價錢又比普通藥房貴
都係貪畀多些少買安心

以後唔L會喺小店買

貴咗已經係,求係正貨同唔係二手咋
一場同壇巴打見你咁真係唔忍心笑落去,不過真係好難頂,互聯網咁多資料都唔上網睇下,真on9
針唔到肉唔知痛

知痛喇
其實佢說服到你自願買
你覺得仲可以點報警
黑警會理你咩 你講出嚟都覺得自己ON9啦
買貴嘢係自己ON9地揀架喎
我第一部機80D係百老匯買,問過好幾個攝fd先好去買
之後5d4,鏡都星際肥花買

買貴少少唔緊要呀,我唔想比人呃咋
屌!ON9!

無事既
用正貨零件砌既積木機都係正貨黎既
仲有新三共, 不過我就靜係去買FILTER
其實佢說服到你自願買
你覺得仲可以點報警
黑警會理你咩 你講出嚟都覺得自己ON9啦
買貴嘢係自己ON9地揀架喎

所以咪冇報囉
樓主仲未CHECK SHUTTER.
樓主知唔知tst isquare有canon專門店?

放心,一定係二手
好清楚呢d鋪係點搵食,只係估唔到仲會有香港人中

屌, 佢仲係我面前扮晒嘢拆出嚟話係新
呢個世界. 貪心就好易比人昆
呢類舖 全部都係賣水貨, 當行貨賣.
上次同個同事去問 . 因為得佢有果部機.
個職員話, 見你係香港人, 部機得兩腳頭得水貨你要唔要. 算好人. 睇人昆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞