【噢啦噢啦】 JoJo 替身疑難雜症討論區

450 回覆
9 Like 0 Dislike
講開又講 點解killer queen可以幫d空氣彈改方向

聽講瘋狂鑽石既力量仲係白金之星之上

邊個係到鳩嗡,成身都係窿噴哂血就死既承太郎都可以一招收killer queen皮,仗助都要同佢打一陣,有來有往。
如果講第四部一開始個到,一黎承太郎估唔到瘋狂鑽石俾想像中大力好多。
二黎,仗助因為嬲得濟可以用盡全力打,但承太郎好地地唔會想打殘自己舅父,所以先會選擇唔硬碰硬,開時停。
大家都知道,迫白金之星同你認真對拳既下場會好慘
第八部有合體進化

姐係點
粒野都射咗入屋 點解有老豆報位就可以追住仗助
第八部有合體進化

用吉良吉影做祭品畀飛機頭進化

新世界
我理解係咁

之前睇過d報導話係平行時空來
唔知真定假 我自己都當係新世界

第7部
係我滿心期望既一部

首先一開波

★今次終於睇落有劇情架構
荒木既劇情真係可能小學生作文都好過佢

★同埋唔玩替身玩返技術
第6部既替身比我感覺係到左樽頸位
有返第3部一野轉換系統既新鮮感

點知 .......

傳聞係比fans屌到要出返替身
仲有個結局我覺得爛到hihi

講到口臭,又要出動呢兩張圖,希望大家唔好人云亦云。,你以為荒木係邱富龍咩
沙男既替身係第一卷就有出現

至於劇情呢家野好主觀,個個都有唔同偏好,不過係我眼中,荒木寫故仔功力絕對唔差,甚至可以話引人入勝,話咩小學生都寫得好過佢根本就係on9。
我建議你翻睇多幾次

砂男個轉變我都幾失望
白金之星世界第一

但計屈機一定係鎮魂曲
白金之星第6部都要畀神父屌打

好詳細

康一個回音算唔算同神父一樣唔洗靠箭自己進化?

最初康一其實係俾箭「淘汰」左,因精神力不足,係俾仗助夾硬救番黎。
如其話進化,不如話act1&2係非完成品。
act3先至係真正形態。

但係有3種唔同能力喎
我就覺得荒木想試下玩替身進化

第3部果陣就係龍珠全盛時期
果期興進化絕不出期

其實康一我覺得勁似悟飯

3種都係聲音能力
Act1係有聲既文字
Act2係有心理暗示效果既擬聲詞
Act3係聲音既[實體化],有人用兩個喇叭播聲可以困住d水,因為聲音都係能量

https://youtu.be/VQqI6XdwYI0
類似呢隻感覺
咁你再想像下有夠強既能量既話,淨係向一個方向、上到下咁出聲咪好似act3咁壓住d野。
不過我唔知現實做唔做到就係,而且荒木都唔係科學家

康一精神力強左就會進化, SBR有講過

祖尼都係因為精神力同覺悟先令替身進化

細佬覺得
咁樣同龍珠變 超2 超3 有咩分別 ?
即係格鬥漫畫死局
你屈我更屈

智力格鬥漫畫唔應該咁樣發展

家下進化完又唔係唔用腦打 只係能力變左咋喎

姐係點

因為舊野已經俾吉良轉化成炸彈,killer queen係炸彈既替身,可以有好大既自由度操控佢整出黎既炸彈,所以係空氣炸彈到開個窿,噴氣出黎改變行進方向
白金之星世界第一

但計屈機一定係鎮魂曲

時停之後打爆鎮魂曲背後舊嘢咪得囉
白金之星世界第一

但計屈機一定係鎮魂曲

其實大家係咪都明第六部徐倫個結局?
白金之星世界第一

但計屈機一定係鎮魂曲

明明地。
首先你要代入佢個設定先,就係物理死物既時間係一個循環,就會明佢想講咩。

姐係點

因為舊野已經俾吉良轉化成炸彈,killer queen係炸彈既替身,可以有好大既自由度操控佢整出黎既炸彈,所以係空氣炸彈到開個窿,噴氣出黎改變行進方向

原來係咁
之前睇到人講SBR係第六部神父加速完嘅新世界
而個聖人遺體就係第三部嘅dio, 堅唔堅?

因為有本外傳小說係咁講,不過基本上可以無視,荒木對漫畫以外既同人基本上係採取完全放任既態度

BTW, 搵日睇下西尾寫嗰本點先

但第三部dio既遺體變埋灰啦喎

因為有本外傳小說係咁講,不過基本上可以無視,荒木對漫畫以外既同人基本上係採取完全放任既態度

所以我咪話外傳小說好多都on99,得本the book係好睇既
白金之星世界第一

但計屈機一定係鎮魂曲

你唔明d咩先?

所以我咪話外傳小說好多都on99,得本the book係好睇既

小說要兜嘅話應該係用第六部神父keep起嗰舊dio嘅骨

不過既然唔關原作事咁就唔睇唔深究啦

小說要兜嘅話應該係用第六部神父keep起嗰舊dio嘅骨

不過既然唔關原作事咁就唔睇唔深究啦

其實都暗示曬係耶穌黎
遺體本人係dio既話
即係dio=耶穌

替身係精神力嘅體現
承太郎打敗Dio後都有大段時間唔洗戰鬥
第四部因爲安穩而生疏咗
對佢嚟講每場戰鬥都唔算太大壓力同緊張
直到對神父為救個女精神力去到極致
可以停十秒所以我覺得承太郎其實控制到個秒數

停你老十秒

Dio就 10秒
承太郎得5秒
第四部弱咗但之後第六部回返5秒

Dio係9秒,佢自己都講左

想知幾多秒 ?

https://youtu.be/6Xe79gI5TZk

有得數
聽講瘋狂鑽石既力量仲係白金之星之上

9成9又係
新主要勁過舊主咁老土既設定

好詳細

最初康一其實係俾箭「淘汰」左,因精神力不足,係俾仗助夾硬救番黎。

但係有3種唔同能力喎

果期興進化絕不出期

其實康一我覺得勁似悟飯

3種都係聲音能力
Act1係有聲既文字
Act3係聲音既[實體化],有人用兩個喇叭播聲可以困住d水,因為聲音都係能量

類似呢隻感覺
咁你再想像下有夠強既能量既話,淨係向一個方向、上到下咁出聲咪好似act3咁壓住d野。

細佬覺得
即係格鬥漫畫死局
你屈我更屈

黃鎮咁咪你屈我更屈囉

好詳細

但係有3種唔同能力喎

果期興進化絕不出期

其實康一我覺得勁似悟飯

3種都係聲音能力
Act1係有聲既文字

類似呢隻感覺

細佬覺得
即係格鬥漫畫死局
你屈我更屈

黃鎮咁咪你屈我更屈囉

都話黃鎮係個結果 不過10k巴打係都鍾意揾野屌2下架啦 算啦

好詳細

但係有3種唔同能力喎

果期興進化絕不出期

其實康一我覺得勁似悟飯

3種都係聲音能力
Act1係有聲既文字

類似呢隻感覺

細佬覺得
即係格鬥漫畫死局
你屈我更屈

黃鎮咁咪你屈我更屈囉

都話黃鎮係個結果 不過10k巴打係都鍾意揾野屌2下架啦 算啦

愛之深 恨之切

好詳細

但係有3種唔同能力喎

果期興進化絕不出期

其實康一我覺得勁似悟飯

3種都係聲音能力
Act1係有聲既文字

類似呢隻感覺

細佬覺得
即係格鬥漫畫死局
你屈我更屈

黃鎮咁咪你屈我更屈囉

愛之深 恨之切

鑽牛角尖

最鳩係膠著緊
無啦啦變身一拳打完
仲要講句:不必了

有評論講過
承太郎打 dio 最後果句
充滿武力漫畫味道
而失去左智力格鬥味道

承太郎 : 【因為你激撚我!】

Boss 戰最正係我呢場

我熱血好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞