【噢啦噢啦】 JoJo 替身疑難雜症討論區

450 回覆
9 Like 0 Dislike
我其實最中意賈爾諾
我中意佢仲多過承太郎

荒木寫到佢太勁
又要收返佢個能力
之後仲要比個替身影像佢

心諗做乜鳩
純玩技術都唔知幾型

咩收返 冇左個遺體咪冇
鐵球 波紋 就係人類發展出黎去接近替身力量既技術
完美黃金迴轉既力量 去到替身既lv
有替身影像li個表達手法冇問題呀

可能我主觀啦

覺得個能力太撚屈
作者唯有用劇情收返佢

可能都係我主觀啦

之前第5部紫煙都係呢個情況

scan好勁咩

唔記得講,殘體注目

巴打好波 條友on99

第一話暗示有替身
咁我返睇下

劇情方面
我諗我好主觀

★第一部謝皮里有後代
★第三部迪奥點揾個棺材
★第六部迪奧又多左啲仔
★第七部女主又話冇反應最後又變聖母

♥仲有最經典既變性手術

全部我都覺得冇合理解釋
我唔係好接受到

希望答到你第一點
第二點 我唔係太記得 dio搵咩棺材?
第三點 佢可以有@@@ 點解唔可以有其他仔
變性個點 荒木本身想畫徐倫係同性戀 但好似話係比編輯部叫佢改返做男

第一點我自膠
我返去重睇

因為我之前睇過網上一條新聞
講荒木出黎講返謝皮利點解有後代
段文仲講到荒木出黎 sorry

我試下巢唔巢得返
d4c最正 免費瘦身

d4c 美容瘦身療程

第一話暗示有替身
咁我返睇下

劇情方面
我諗我好主觀

★第一部謝皮里有後代
★第三部迪奥點揾個棺材
★第六部迪奧又多左啲仔

♥仲有最經典既變性手術

全部我都覺得冇合理解釋
我唔係好接受到

希望答到你第一點
變性個點 荒木本身想畫徐倫係同性戀 但好似話係比編輯部叫佢改返做男

第一點我自膠
我返去重睇

我試下巢唔巢得返

荒木當初連載個時係寫齊貝林無兒無女,但之後又彈左凱撒出黎,所以有出後道歉過同埋之後所有單行本修正
第七部轉角開槍個part
有無人可以解釋發生咩事

睇唔明好正常,因為總統個能力同gio、安那蘇一樣有改動過,過左費城槍擊案個正先變返做我地熟知既d4c
原本能力

因為佢令唔同世界既人係同一時間出現係同一地點,再加埋總統係到搞搞震,一時扮攻擊dio/威加波特,令到佢地還手反擊,跟手就再將Johnny轉過去,形成左有3個人攻擊johnny既情況。
第7部真係好好睇
傑洛

第一話暗示有替身
咁我返睇下

劇情方面
我諗我好主觀

★第一部謝皮里有後代
★第三部迪奥點揾個棺材
★第六部迪奧又多左啲仔

♥仲有最經典既變性手術

全部我都覺得冇合理解釋
我唔係好接受到

希望答到你第一點

第一點我自膠
我返去重睇

我試下巢唔巢得返

荒木當初連載個時係寫齊貝林無兒無女,但之後又彈左凱撒出黎,所以有出後道歉過同埋之後所有單行本修正

頭先揾極都揾唔返條新聞
多謝巴打幫我解答
第七部轉角開槍個part
有無人可以解釋發生咩事

睇唔明好正常,因為總統個能力同gio、安那蘇一樣有改動過,過左費城槍擊案個正先變返做我地熟知既d4c
原本能力

因為佢令唔同世界既人係同一時間出現係同一地點,再加埋總統係到搞搞震,一時扮攻擊dio/威加波特,令到佢地還手反擊,跟手就再將Johnny轉過去,形成左有3個人攻擊johnny既情況。

呢位巴打真係好熟 jojo 喎
其實最接受唔到第三部尾白金之星冇啦啦學左時間停止 以為會智殺dio 有小小失望
其實最接受唔到第三部尾白金之星冇啦啦學左時間停止 以為會智殺dio 有小小失望

我自己覺得
初期設定得快狠準
後尾先比個時間停止能力佢

不過而家咁樣能力覺醒
最後大戰 dio 就變左經典

我自己覺得
初期設定得快狠準
後尾先比個時間停止能力佢

不過而家咁樣能力覺醒
最後大戰 dio 就變左經典

成長性A

因為DIO都好撚醒,要智殺有世界嘅佢難度太高。
用磁石掩飾自己識得郁
用JUMP擋飛刀
癲到用替身捏停心跳
再加埋覺醒咗世界

迪奧哩個死法都叫OK㗎啦

時停雖然好勁,但係都有一大堆方法可以殺到,dio最難搞就係佢既吸血鬼體質,好似波波咁偷襲成功都殺唔到
點解第三部 dio要係咁搬柒波落樓梯?
太無聊?
太無聊?

心理戰 抛鳩佢地

太小心

係吸完2JO血後就TAKE左野咁 前面堆謹慎無哂
唔計原著最勁應該係
game天堂之眼最後隻白金之星
心想事成加時間停止

(印象中係)
太無聊?

心理戰 抛鳩佢地

呢度我又覺得係改左能力設定
可能一開頭係時間逆流

太小心

直情傻撚左
無啦啦話同白金之星比拳速

太小心

直情傻撚左
無啦啦話同白金之星比拳速

吖 sor
比拳速係吸 2jo 血之前
果陣開時停 99% 殺左承太郎
jojo咁多集都有一個共通問題就係終段劇情暴走

第一季就無啦啦雷射眼
第二季就無啦啦出咗隻奇撚怪last boss
第三四季好多人講
第五季又忽然間有振魂曲
第六季又忽然間玩加速

你有睇過嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞