【噢啦噢啦】 JoJo 替身疑難雜症討論區

450 回覆
9 Like 0 Dislike
大家點樣接觸jojo?

我第一次睇係好細個嗰時喺漫畫鋪隨手拎本漫畫, 入面係講主角同伴同敵人打機, 主角個fd用超高技術打賽車game輸咗, 到主角出場就用trick玩到敵人gg, 嗰時好深刻

大過咗之後有次係j2睇到joseph vs 史特雷嗰集,覺得d配色同joseph d技倆好正, 就開始揾jojo 漫畫睇, 睇返細過無意中睇到打達比(弟)嗰度

好中意北斗之拳

有2套畫風不得不承認好似既

魁!男塾
Jojo

男塾睇晒
跟住咪睇 jojo
龍珠 = 武力型格鬥代表
Jojo = 智力型格鬥代表

呢2套嘢影響左後世漫畫

其實火影係最揉合龍珠同jojo
太遲先開始睇JoJo,依家想買返套漫畫儲,但無哂頭幾部嘅港版JoJo 賣,得返台版Jojonium 鐘意港版將JoJo譯做祖祖

請問各位巴打,知唔知邊度仲有港版JoJo 第一至七部賣?二手都okay

另外,請問東立嘅Jojonium 譯得好唔好?
太遲先開始睇JoJo,依家想買返套漫畫儲,但無哂頭幾部嘅港版JoJo 賣,得返台版Jojonium 鐘意港版將JoJo譯做祖祖

請問各位巴打,知唔知邊度仲有港版JoJo 第一至七部賣?二手都okay

Jojonium好貴 買唔落手

睇唔慣台版譯名
但係聽講初期天下譯得好屎
Jojonium我見最早舊年已經有人喺fb問天下
天下答都唔答
有d漫畫天下唔續約,香港代理權俾東立拎埋

文傳都講過本來集英社諗住港澳台畀晒東立算,係佢哋同日方傾好耐先keep得返港澳代理
咁如果想由第一部開始收藏到最新而家嗰本,去邊度買?

睇唔慣台版譯名
但係聽講初期天下譯得好屎

用廣東話讀"喬喬"唔啱音
其他啲譯名好似分別不大...

再搵唔到港版會考慮買Jojonium , 但Jojonium 東立出得好慢
Jojonium我見最早舊年已經有人喺fb問天下
天下答都唔答

我都有喺fb 見過,隔左好耐天下好似有覆話暫時無計劃出Jojonium
咁如果想由第一部開始收藏到最新而家嗰本,去邊度買?

最新嗰啲漫畫店有
舊嗰啲我都想知,問過漫畫店話無得賣,得Jojonium
假如第四部嗰陣箭第二次射向吉良時,佢用killer queen 接嘅話,主角群應該收硬皮
假如第四部嗰陣箭第二次射向吉良時,佢用killer queen 接嘅話,主角群應該收硬皮

每支箭唔同效果 好似係
唔係個個都進到requiem

都係要個精神夠強先得?

都係要個精神夠強先得?

箭會簡主人 荒木想邊個進化果個就有資格
BITE THE DUST又咪比箭吉完先進到出黎

都係要個精神夠強先得?

箭會簡主人 荒木想邊個進化果個就有資格
BITE THE DUST又咪比箭吉完先進到出黎

箭(荒木) 其實箭頭唔同效果都係fans推論出黎
新app已出
新app已出

講緊新game? iOS好似未有
新app已出

http://www.gameapps.hk/news/21594

有冇人肯去開POST sad
新app已出

http://www.gameapps.hk/news/21594

An iOS 同步出㗎喎

頭先10抽

不過我想要承太郎,所以諗住返工再刷
新app已出

An iOS 同步出㗎喎

頭先10抽

不過我想要承太郎,所以諗住返工再刷

知唔知事前果度要點攪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞