【噢啦噢啦】 JoJo 替身疑難雜症討論區

450 回覆
9 Like 0 Dislike
但turn out 五代好多人J因為過程幾好
係結果om9

我都係有呢個感覺

第5部先成型

畫風
替身系統

不過結果趕收工

好記得果時Gucci crossover Jojo

金鎮就擺明要收工開主角威能

我就當年期期追既
到嗰時成個newsgroup都屌亂鳩咁寫

請問你追連載既心情係點?

第3部連載果陣好似係龍珠時代 (武力漫畫全盛期)

智力格鬥漫畫 jojo 應該係先河

果陣應該冇咩香港人睇

利伸: 2007 年先睇到第3部都覺得好震撼

如果你而家仲有追應該有差唔多感受
我大約四代時開始期期追
五代時開始大家覺得太多主角肯定handle 唔到
四代時大家都覺得康一戲份太多根本做咗大半個主角
結局四代係好好既,但有冇必要同一個人做boss呢當時有大量罵戰
五代一致劣評,尤其個大佬太弱氣

雖然套野叫jojo奇妙冒險 但我覺得仗助戲份太多
搞到虹村億泰戲份好少
仗助同康一拎返少少戲份出嚟同億泰分就差唔多

我就當年期期追既

果陣應該冇咩香港人睇

我大約四代時開始期期追
結局四代係好好既,但有冇必要同一個人做boss呢當時有大量罵戰

雖然套野叫jojo奇妙冒險 但我覺得仗助戲份太多
搞到虹村億泰戲份好少
仗助同康一拎返少少戲份出嚟同億泰分就差唔多

花京院係第3部就係謝皮里既位置
億泰係第4部本身都諗過佢又係犧牲
點知今次救返生

我就當年期期追既

果陣應該冇咩香港人睇

我大約四代時開始期期追

好多藝術家都係死左之後先出名
下下要拎當時睇法去定案
咁周星馳套西遊記同回魂夜都唔掂啦
hxh蟻篇連屎都不如
jojo咁多集都有一個共通問題就係終段劇情暴走

第一季就無啦啦雷射眼
第二季就無啦啦出咗隻奇撚怪last boss
第三四季好多人講
第五季又忽然間有振魂曲
第六季又忽然間玩加速

jojo咁多集都有一個共通問題就係終段劇情暴走

第一季就無啦啦雷射眼
第二季就無啦啦出咗隻奇撚怪last boss
第三四季好多人講
第五季又忽然間有振魂曲
第六季又忽然間玩加速

兩打唔駛找
blocked

1/2 大細距離BB 最屈,完全冇得解
點勁點停止都唔得 , 一關於物理既攻擊一率無效

原子心之父
波克洛克天下無敵
因為真係唔會遇到敵人
白金之星•世界!
白金之星•世界!
出現鳥
其實係咪除左第三部就無再係同一部出過相同類型嘅替身

仲有第八部去到中段未

仲有第八部去到中段未

老鼠
五部@@@開初打火機嗰段,黃金體驗隻手好似已經被支箭插左一吓,點解嗰陣無變鎮魂曲?定係要連本體一齊插先會變?
五部@@@開初打火機嗰段,黃金體驗隻手好似已經被支箭插左一吓,點解嗰陣無變鎮魂曲?定係要連本體一齊插先會變?

JO5 開頭係BUG黎
黃金體驗打人會靈魂出竅個設定後面冇左
波克洛克天下無敵
因為真係唔會遇到敵人

行運超人

但係被鬼隱
拎黎做幾話同伴都好呀
搞到SBR主角毒撚咁

果陣應該冇咩香港人睇

我大約四代時開始期期追

好多藝術家都係死左之後先出名
下下要拎當時睇法去定案
咁周星馳套西遊記同回魂夜都唔掂啦
hxh蟻篇連屎都不如

蟻篇我由頭到尾睇過一次,其實好正
但追嗰時屌晒鬼

中3開始睇
個時黑白漫睇得好辛苦又睇唔明放棄左陣
讀完書再睇返
嘩神作

有兩個重點:
1)唔係支支箭既功效都一樣,激發出鎮魂曲既係蟲箭,目前係漫畫中得呢支有明確既進化功效。當然插吉良個支都有類似作用,不過你見支野識飛黎飛去又識r friend就知係唔同種,亦有幾支只係純粹用黎激發替身。
但可以肯定既係,箭入面有幾支係特別d

2)被插既人當時精神狀態都係十分重要,無論係咩情緒都好,如果去到夠強既地步,再插就好大可能令替身升級/進化
例如:吉良殺左早人個時既絕望感,gio想打敗老闆既決心
簡單黎講,最重要既野係覺悟

有兩個重點:
1)唔係支支箭既功效都一樣,激發出鎮魂曲既係蟲箭,目前係漫畫中得呢支有明確既進化功效。當然插吉良個支都有類似作用,不過你見支野識飛黎飛去又識r friend就知係唔同種,亦有幾支只係純粹用黎激發替身。

2)被插既人當時精神狀態都係十分重要,無論係咩情緒都好,如果去到夠強既地步,再插就好大可能令替身升級/進化

補充,唯一唔洗靠箭而令能力有大幅強化既得神父一個

JO5 開頭係BUG黎
黃金體驗打人會靈魂出竅個設定後面冇左

你話反傷個能力都話有得拗下,打到靈魂出竅個個我就覺得好小事,完全算唔上係bug。
基本上畀gio埋到打連打成功既話條友都死鳩硬,畫靈魂出竅個畫面無咩意義。
不過,你鐘意當係荒木好似反傷咁del左個能力都無問題

有兩個重點:

好詳細

康一個回音算唔算同神父一樣唔洗靠箭自己進化?

有兩個重點:

好詳細

康一個回音算唔算同神父一樣唔洗靠箭自己進化?

最初康一其實係俾箭「淘汰」左,因精神力不足,係俾仗助夾硬救番黎。
如其話進化,不如話act1&2係非完成品。
act3先至係真正形態。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞