即影即有貼相 / 集中討論post (7) 

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
公平咩?
btw有無抄牌
無,專一
你應該話想攞翻去scan咗先,因為草緊instant既相集,之後再約佢出嚟俾翻張相佢
要比相佢print ,再由佢寄,d相比較私人,情願比番d錢巴打當車馬費,我即場print 晒佢.
下次影菲林 話放番兩張比佢 順便問下有無興趣上黑動切磋下
有錢人地方
今日先同兩個三唔識七少女影左幾張咁大把
又會咁岩有人講哩D嘅又

咁隨便都有嘅
點解我無 係咪闊富士太柒
首先

唔好瀨架相機

跟著

唔好性饑渴咁望住人地

認真咁用好你架相機
影到最好果張俾人 自己唔留
(富賤飛機mon除外)

順便引埋對方一齊玩即影即有
或者
俾個涼茶偉眼神同人講再見

不帶走一張相片
(同上,富賤飛機mon除外)

我覺得關相機事,用lomo sq真係多人望啲
我個部都仲未帶佢出街 但冇啦啦又好似唔應該帶佢出去
呢部野竟然翻生

http://searchingc.com/collections/jollylook-nmg/

烏克蘭 Jollylook 免電 即影即有相機 – (4/13寄出)

無需用電,不再擔心續航問題
用法保留傳統特色
透過觀景器構圖
按下快門,再利用搖杆搖出相片
採用常見 Fujiflim Instax Mini相紙,方便使用
古典奢華造型,全場焦點(參照半世紀傳統菲林相機)
便於攜帶(不使用時還能摺疊成 iPhone 包裝盒大小的紙盒)
輕便,同時響應環保(除了必要的金屬和塑膠部件之外,整個機身都是由可回收的紙板做成)
性能齊備
4 個對焦模式
風光
合照
個人照
微距照片
7 個光圈設定
f / 8
f / 11
f / 16
f / 22
f / 32
f / 45
f / 64 + 針孔
三種快門
1/250
1/150
手動控制
好似幾型咁
隔籬post個尖沙咀水魚真係好慘,玩即影即有就唔會比人劏得咁甘
寶記d相紙貴到 已經劏左啦
新手jj插地
最近同個fd收左部lomo'instant 佢話用過3次
影左兩盒相紙都有同樣問題有地方曝光唔到???有白邊咁
有冇巴打試過 究竟係我部機問題定相紙問題
用富賤
新手jj插地
最近同個fd收左部lomo'instant 佢話用過3次
影左兩盒相紙都有同樣問題有地方曝光唔到???有白邊咁
有冇巴打試過 究竟係我部機問題定相紙問題

老母機常見現象
我覺得關相機事,用lomo sq真係多人望啲

其實 係
你的樣子如何,日子也如何。。。。
我用limo square都有同樣問題 有冇解決辦法
個蓋未合實?
定個bellows問題
我“覺得“似係兩轆野個邊造得唔夠準確
利申:斷估
影45淨係試話比人當景點咁影部機 無人叫幫佢影張
正正經經買番部老母算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞