即影即有貼相 / 集中討論post (7) 

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
聽講有國家upgrade左
例如?
前幾個PosT討論既時候去鬼佬網睇話咩新加坡果啲upgrade過部機
同埋根據經驗,FUJI ISO接近400-500,而唔係盒寫800

前幾個PosT討論既時候去鬼佬網睇話咩新加坡果啲upgrade過部機
同埋根據經驗,FUJI ISO接近400-500,而唔係盒寫800

總之呢,"理論上"唔高過ISO1600嘅菲林呢,
你就應該要過X光機。

當然有d國家好似香港咁係比較先進而且有貼心嘅機場團隊你就好彩囉,
就算係台灣咁佢都願意用5-10分鐘帶返你去條龍前面再解釋,
或者容許你拉哂D菲林出來俾佢手檢,佢亦冇錯喎。

不過你遲去check in 就當然係你嘅事嘞。

機場主要係檢查你有冇爆炸品嘅係。

有巴打日本出境可以補充一下。
最肯定係羅湖落馬洲皇岡,FUJI拆左包裝都無事
最肯定係羅湖落馬洲皇岡,FUJI拆左包裝都無事

夏天30幾40度喺架又熱又焗嘅大貨車經過鄰國強力部門嘅 x ray 機集運嚟到香港嘅 富賤 mini 同 wide 咪又係咁影
之前富士wide 因為機入左菲林 所以去東京個程過左機
感覺無咩唔同 回程又係一樣 過東京海關機 番到香港影過都一樣
留意番 我見fuji instax wide 寫800度所以去仲同番未用個D都無手check, 但菲林相機用嘅菲林(1600度同將會谷1600度以上嘅)都有要求人手check
黎馬去東歐陪唔知會唔會同關員雞同鴨講
其實最好有經常出境巴打開post講各國菲林過關情況就一流。始終家家有求好難一個熟哂咁多地方機場。
11/17 sx70 colour 又中伏

左上同個點係做乜尻
可能一冷一熱有水珠
我...我唔係成日出境出國架...窮人
有幾筒fuji 1600 上年叫朋友買佢唔記得手check 過左東京海關X光機
但係未影
想問下有無巴絲有玩mini90
對佢有咩評價 之前買左黎玩啲效果不錯
但最近見到lomo部instant square又心郁郁
lomo sq多野玩,外型討好,不過前期投資比較多
嘩咩料
我覺得另外有巴打開POST跟進大家俾資料咁比較全面
而且菲林唔只即影即有嘛
尋晚係天皇買左三盒
兩盒放左雪櫃
一盒諗住今日試 放室溫
今日2點幾影
我真係恭喜你呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞