即影即有貼相 / 集中討論post (7) 

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

數碼相機好似唔太多人玩幾個SYSTEM
菲林機好似多D人布唔同廠牌
即影即有 好似再多D 我唔肯定
不過 儲機 儲邊款機都係一種樂趣
mini咁細張
溝女都係mini/sq好
梗係啦 WIDE果D咁貴溝唔到女就蝕
留返我地玩算啦
無女炸
有我用FP100C影都得
留左幾盒silk同女女玩
冇圖你話同冧正玩都得
連登仔好似係應該咁回覆

因為每一套系統都有好有唔好
Mini 就平, 但細
Sq 就大少少同正方, 但都係細左d
Polaroid originals又大又正方, 但效果又唔穩定
Packfilm 又大又靚又穩定, 但又唔再出
Wide 夠大又靚又穩定又容易買, 但又唔係正方部機又大

點都好
Tangible photography 真係感覺唔同
就算digital 點靚點sharp 點容易影都好
試過拎住張即影即有揸住嚟睇
同埋影完送俾人留念
你就知點解好多人仲要keep 住影

不過最近真係迷上新一代PO
由impossible PX 買到新impossible
發展到呢代PO
效果真係超出我預期
未試過就應該要試下

睇住個進化過程
我同時亦睇到新寶麗來只能食老本先成功到

正如Steve Jobs只有一個
Dr. Land亦係只得一個

(好在仲有老母肯創少少新 都叫做有)

一開始以為係相紙特色,點知好多張用lomo sq影既mini都有角落呢啲波浪紋
我第一次見到係係海底奇兵相紙,我仲諗宜家啲技術咁厲害可以印埋粒珊瑚落去
邊位MATCH得唔正 導致轆得唔好
擠左D汁
原來有隻彩框wide,有機會買幾盒試下先
想問下有冇人有instax sp-2 放/ 可以借黎print 10-15張instax mini(即場print 就ok, 相紙我自己出.唔該晒.
即影即有可以點溝女其實
利申單身
利申onestep2同老母sq用家
新年攞左部機去影車公廟,有女女無啦啦走嚟叫我幫佢影張吹風車
ig見過有人收錢print呢個服務
重點,靚唔靚女先
靚過joyce
識得影一定係影joyce
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞