【連登 商業電台 光明頂 討論區(五)】

1001 回覆
9 Like 2 Dislike

多撚謝販民班大愛支(尤其民主党工党同社民狗!)囉!!!!

啟德一早都知係港共專登設計既市區票倉膽!!!!

「姚松炎今次做選舉工程,同我哋傳統政黨,真係好唔同,我哋唔係好慣,尤其係打開地面戰嗰班,其實一直覺得佢危。

我哋擺街站、洗樓、去屋邨,佢哋認為唔使做好多呢啲,覺得做好網上,網上反應熱烈,就好有信心。

即使佢哋助選團,或者幫忙嘅團體開(街)站,但好似用錯力,星期五、六下晝,喺佐敦開站,我哋一般唔會咁做,因為嗰啲係街客,去行街,唔係選民;即使開喺住宅區,有啲朝早9點後先至開,嗰啲時間,人人返晒工,開站都無咩用。

姚松炎團隊去土瓜灣少數族裔拉票,好奇怪,或者踩單車,我哋好多人睇到,暈低咁滯。或者係我哋太傳統,唔慣咁做。

不過泛民好多大佬,就好buy佢呢套,所以一直覺得九西呢個位好易贏,無咩危機感,其實我地做開地區嘅,睇佢唔係咁穩陣。

佢哋呢種選舉工程,喺比例代表制,效果可能會比較好,今次補選只係選一個位,未必可以咁打選戰。今次投票率咁低,有好多原因,如果唔諗點樣做,下次補選,我擔心唔容易贏。」

九西d公公婆婆,就係睇你社區工作。你同佢講Dq, 佢都唔知你講咩。
唔通d阿婆同你上facebook咩
your face your fate
19屌鳩焦土
19屌鳩焦土

Sor,理解錯
19才子:九西普遍係腦殘
虫炎輸左19好嬲~
又話睇化晒~
光明頂評本土
4個字:得淡笑
19原來都係大局為重含撚派
不嬲都係架啦
屆屆都係兩害取其輕~
問題係社區工作個班可動員去推班公公婆婆去投你
踩單車,幫下蝻
泛民不嬲政治潔癖
搶佔道德高地,聖人mode, 道德感召
我唔譯
包Sir,我好懷疑呢乍新移蝗有幾多可以有自由意願!!!

你都應該好清楚佢地點申請到落黎架啦!!!
鮑sir: 吓

今次九西輸,朱凱迪都要負唔少責任啦
有冇咁誇
虫炎敗選 19痴左線
19完全唔理九西補選初選,朱生果番反民主原則既言論, 對佢咁高評價
19最後都要鳩up 一輪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞