【連登 商業電台 光明頂 討論區(五)】

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
仲有孫中山依條契弟 成個革命功勞俾晒佢
依條友咪又係周圍9up 昆鳩人科水
咁老老實實,周圍昆鳩人科水都貢獻唔少
聽光明頂學歷史真係好正
康有為
有奶便是娘 引入埋蘇聯式病毒
後世教科書仲要老屈陳炯明係萬惡軍閥 反革命
我信康有為
人地個曾孫女生得咁正冇可能壞人囉
革命功勞又咪落曬革命黨,其實大家鬥快攞功勞
得閒去睇吓金將軍個 blog ,雖然不可盡信,但唔錯
我從來都話人種DNA有優劣之分
社會發展方向直接反映DNA
DNA唔會呃人
link
講香港人去日本果集真係要留底
香港人。。。
聽陶傑同鮑生講歷史講中國真係好正
年幾前講埋中國人劣根性誅心論勁多例子
時局令中學雞都高汁左!!!

馬鞍山某中學中三級舉辦了一個「宋詞改寫比賽」,由學生自由創作,得獎作品有17篇。誰說現在的中學生不問世事?有幾篇特別出色!有的令人會心微笑!有的令人拍案叫絕!

(註:題目是學生自由創作,𥚃面有多種題目,由環保、種族歧視、工作、減肥、購物到姨媽到乜都有,和學校沒有關係,而且在言論社會的香港,沒有理由限制學生思想和創作自由吧。)

《民聲》
中共干政何時了?我們知多少。
九七50年不變,選民不堪回首振英騙。
東方之珠應猶在,只是民意改。
問君能有多自由?
恰似一潭死水不外流。

《僭建驊》
僭建僭到可時了?法律知多少。
經常質問不回覆,若驊不堪回首僭建屋。
若驊良心應猶在,只是不悔改。
問君勝任當司長?
恰似被辭職的袁國強。

《減肥記》
減肥生活何時了?瘦子知多少。
白烚雞肉和蔬菜,餐單不堪回首我不愛。
熱血決心應猶在,只是你不再。
問君還有幾旅途?
恰似地獄深淵無處逃。

《親戚到訪》
親戚到訪何時了?男人知多少。
昨晚脾氣又變差,腹痛不堪回首昨天她。
熱水暖包應猶在,只是心情改。
問君何時七日了?
恰似過了千萬年了。

《茂波篇》
茂波預算可時了?數字知多少。
要求派錢都拒絕,你我不堪回首悲鳴中。
耶穌基督應猶在,只是不悔改。
問波能力有幾流?
恰似一江污水創科流。

《港人公園》
撥款救濟何時了?三億知多少?
港人公園鮮聽聞,你我不堪回首波無能。
千億盈餘應猶在,只是倒大海。
問君賣港到何時?
恰似只為媚共做乾兒

https://www.facebook.com/groups/1094495067293073/permalink/1625635060845735/
who are those?
特衰政府二十年創科行錯路
哈哈,用仙姐、芬姐、白燕、張活游、新馬仔、薛老揸做比喻
今日個嘉賓就係典型香港商家
講啲野脫晒節,又掛住搵快錢
電子商貿都當係科技野?傻撚左呀?
佢話係咪係囉

唯一認同係d cap 水fund 唔到佢地拎
有辦法ge 自然係市場上會生存到
今日個嘉賓就係典型香港商家
講啲野脫晒節,又掛住搵快錢
電子商貿都當係科技野?傻撚左呀?
佢話係咪係囉

唯一認同係d cap 水fund 唔到佢地拎
有辦法ge 自然係市場上會生存到

根本呢個市場既遊戲規則一早有:

真有料既idea/startup,VC同AngelFund自然會上門搵你泵水啦!!!!
魚革法官:只係無心之失
奧斯卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞