[凛冬即至] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (12)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
妖,你又講到有幾十個好的MTM,叫你講一個在大阪的卻又噏唔出
唔該巴打先
問咗Yenni,佢話佢都未遇過咁嘅情況,話俾個return label我運番Alden廠搞搞
你咩事 大阪不嬲都少架啦
神戶福岡就一堆
再者大阪我用過既就只有Ann,我未用過未試過既我唔敢隨便「推介」人地囉 唔通你想我學包頭王咁係咁google撻名咩。隔離神戶都有久奈(雖然我中過伏)同鈴木啦。
Joe Works 新近問係太多單做唔切,意即有機會延遲
有對Loake Ashby Brogues,但來緊夏天唔係好識點襯
熱到死咁濟唔想著長褲
我果對因爲皮問題間鋪幫我send 返Alden廠搞,比佢地整完係好似新嘅一樣。不過我對野都係有同樣嘅問題,琴日同我買果間鋪講返,佢地換過對新嘅比我。
係你自己講到好似一街都係咁之嘛
我講「日本呀」,我講「bespoke一街都係呀」
好餐廳夠一街都係啦,唔通又間間食過晒咩
巴打幫襯邊間舖?
Alden San Francisco, 係美帝讀緊書
你d錢真係易搵
未著過BV既鞋上腳

應該7000裡面有5000係用黎買BV個名
同Thom Browne一樣
起碼5500啦
個finish睇落好似仲差過meermin
證明呢度推坑潛力好強
同埋連登仔真係好有錢
唔同我地窮撚只係著factory second
原來唔係我一個咁諗
希望巴打唔好介意
唔係有心批評
Factory Second 示意圖
Alden 379X Arch Support幾好,Toe Room夠,係Ball Width都係唔夠我玩
早D入哩個POST嗎...7K ALDEN 馬屎忽都買到啦..
巴打其實我想知factory second 啲質量問題大唔大,我見Allen Edmonds factory second 啲Cordovan 好似幾底玩
AE不了。

Alden一般係幾樣野:日本韓國貨(A/N字頭)通常係皮有痕或者Welt唔靚,
歐美貨(D字頭)由其Shell,好多係Lasting時裂左皮,會補皮先當second賣;更多都係皮有痕或者唔夠靚。

我對係後面補左皮,加左邊shell太薄會有crease,上腳你唔會留意到。
我果對就係啲皮有問題,但係正價買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞