[凛冬即至] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (12)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
想買loafers casual 着,巴打覺得Berwick 如何?
以佢價位都叫交足貨,係個底硬左少少
硬但係唔襟磨
兩千幾蚊都預左

唔襟磨指鞋底?

再上一檔係咪 meermin?
其實Berwick貴過Meermin

其實我無話一定要2000蚊內,想知上一層次會咩質素,好就買得
買大路牌子 比多左錢質素會好d既...
我覺得買loafer睇個last岩唔岩腳形重要d
如果又銀腳又甩踭咁 都冇心機著
其實又有乜鞋唔係咁?
我覺得買鞋睇個last岩唔岩腳形好重要
如果又銀腳又甩踭咁,乜鞋你都冇心機著啦!
有冇人知Carmina house band 既鞋係邊間英國廠造?
Carmina都唔係英國鞋
我估佢想講A記但打錯
我都想知邊間廠代工
小,點解個腦諗住打Armoury 但會打左Carmina, 自膠
Cheaney?
Bingo!
嘩,真係完全唔似
咁個last係呀大師畫 係唔同d架喇
其他鞋甩踭仲可以綁緊d/著厚襪
Loafer會變拖鞋
上星期比老媽子洗死左條褲
請教一下, 如果剪一褲一背心(背脊唔用本布), 要預幾多料 (size 36 正常身型,平時褲剪1.3碼)
真係睇唔出 咁個價都ok喎
剪一褲一背心嘥好多料喎
咁剪單條褲算

其實剪1.3碼造一條褲會嘥幾多料?

完全冇concept... 有冇網站可以學下野..
1.3碼造一條褲,倒裁先可能有剩,順裁你唔肥先叫剛剛夠咋,點叫嘥呀?
你褲長都多過一碼啦,反腳呢?紙口呢?
順裁都應該唔會有幾多剩,除非你好似曾志偉的身高,卻又好似新馬仔咁瘦才有剩。
剪一褲一背心嘥好多料喎
咁剪單條褲算

其實剪1.3碼造一條褲會嘥幾多料?

完全冇concept... 有冇網站可以學下野..
1.3碼造一條褲,倒裁先可能有剩,順裁你唔肥先叫剛剛夠咋,點叫嘥呀?
你褲長都多過一碼啦,反腳呢?紙口呢?
順裁都應該唔會有幾多剩,除非你好似曾志偉的身高,卻又好似新馬仔咁瘦才有剩。

分分鐘有d師傅話唔夠都有機會,米二都無
係呀,唔夠幫你「篤角」
有冇多啲順裁倒裁嘅資料睇?
好耐冇買鞋
有個herring 35% off code

我睇中左對suede chelsea boot 都係埋單$1200
買夠 $2100 有free delivery
有冇人想夾單

Tg:taylor_swift01
想問下 如果訂造一套西裝要幾耐會起到貨?

兩個月內得唔得? thanks
今日上左去剪 TM 同 Albini 。
比上次買貴左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞