重口味古人筆記 2

289 回覆
163 Like 3 Dislike
正皮
Btw喇沙麵我只接受百勝廚
巴打真識食。 百勝廚椰粉香濃,的確屌打壽桃牌

咁樣畀你推爆post 1 都有。。。

我仲諗住留畀自己玩10 連
文呀

pish
宣宗聞山西軍民李二等九人自宫投入晉王府,貽[1]書晉王曰:皇考[2]下詔,天下禁止自宫,違者論以不孝。而李二等敢故違投入王府。夫自宮以求用,古人所謂非人,情不可近。不孝之人,不知念其父母,豈復有心為王國之用?已令法司逮治。自今有若此者,宜斥之。

--- 明 余繼登《典故紀聞》卷九

[1]貽:由上而下贈送。

[2]皇考:皇帝老豆。有無讀過《離騷》:「帝高陽之苗裔兮,朕皇考曰伯庸。」
明宣宗聽聞山西軍民李二等九人自宫,走入晉王府太監,就寫信畀晉王話:

當年我地老豆落order,話天下禁止自宫,違反既就罰佢不孝之罪。而李二幾條仆街竟然夠膽咁做。屌你老母,為左有官做,竟然連條JJ都唔要。古人話哩啲唔算係人,唔可以接近。

咁不孝既人,連老豆老母都唔要,仲邊有心為國家做事?我已經叫人搞店班賤人,再有下次,唔該你照做。
草蜢仔唔好意思,近排比較忙,出少左
Lm
唔緊要
唔好做太監就得

慢泄絕對無問題

工作加油
pish
推下
pish
賠了功名又折丁
推推推
〈我終於搵到聖母啦!!!〉

男女搆精,萬物化生,不待言之理也。天下豈有無父之人哉?

近有二女同居而生子者,漫言之必駭聽聞。故直取其公案,覽之則了然矣。

南京應天府上元縣,民女張氏妙清,年一十九歲。成化元年九月二十日夜,有兄張弘二與嫂劉氏,在妙清房隔壁同宿。至置更時,兄與嫂行房事。妙清備聞言語、動作、聲嚮,淫心猛發。

事畢,天明,兄起出往縣中點閘[1]。人夫法訖[2],妙清淫發不止。因往嫂房與嫂言:適聞哥哥與嫂行事云云,嫂嫂可將哥哥所行事幹,照樣做與我看。有嫂不合依從,卽與妙清二人祼體共卧,將妙清兩腿扶起,兩隂相合,淫流良久,似此戲耍,將夫前行房事餘精,過入妙清隂内。

以後不料成胎,日久身重,致蒙翁趙氏責問,告蒙本縣拘審。招出前情,行委江寧縣穏婆李氏看驗,得妙清身係室女,尤恐不的,行取江隂縣穩婆尹氏覆驗,勘得妙清的未破體,雞冠[3]俱全,委係與嫂戲合,遺精入腹,以成身孕。

議得張妙清、劉氏所犯,合依「不應得爲而爲之事理」。重者杖八十,有《大誥》[4]减等,杖七十。候產限滿日决遣所生男女責付伊兄收養。

--- 明 祝允明《祝子志怪録》卷三
【注】

[0]:原標題:〈二女生子〉

[1] 點閘:點閘,即係檢查、點查。

[2] 點閘人夫法訖:全句我估解做 點算查核「受征召服勞役的人」 來到縣中。 其實我唔肯定係咪咁斷句。

[3] 雞冠:處女模,呱。

[4] 《大誥》:明太祖朱元璋親自製定的一部刑法。有哩本書既人,罪減一等。參:https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%98%8E%E5%A4%A7%E8%AF%B0

https://baike.baidu.com/item/%E5%A4%A7%E8%AF%B0/5789001

https://baike.baidu.com/tashuo/browse/content?id=632fc520de1ee3e217bfbb15&lemmaId=&fromLemmaModule=pcBottom
男女搆精,萬物化生。唔洗解啦係咪?天下間邊有人無老豆?

聽講近排有兩個女人同居,然後生左個仔。人人都係咁9up ,就梗係誇張。所以我直接攞左份公案睇,睇完就明。

南京應天府上元縣,有個靚妹叫張妙清,十九歲。

成化元年(1465)九月二十日夜晚,佢大佬張弘二同大嫂劉氏,喺張妙清隔離房瞓。去到子時,新一日啦,大佬同大嫂就為左人類文明存續出力。咁以前隔音一定唔好,啲啪啪啪啪啪聲就被細妹聽到哂,搞到個妹都想呀呀呀呀呀。

大佬係男人之光,由天黑搞到天光,之後就出發去縣中做野。細妹谷左成晚,忍唔住搵大嫂幫手話:大嫂頭先你地啪啪啪,大佬對你做啲咩,你就對我做返啦。呵呵呵呵,大嫂雖然知唔岩,但係都照做。兩個人除哂衫,腳翹腳地磨西。就係咁,將大佬啲精,磨埋去細妹度。

邊估到,咁就大左肚。見左肚就大家都知咩事啦。細妹既準外家見到咁,就梗係退貨,仲報埋官。查出成件事後,就搵左江寧縣穏婆李氏看驗,一睇果然仲係處女。縣官再搵江隂縣穩婆尹氏覆驗,再睇依然係處,塊膜仲好地地喺度。咁果然係同大嫂磨下磨下磨出個仔來。

縣官就商議啦,哩兩個女人犯既罪叫做「不應得爲而爲之事理」。原本就應該重打八十,不過佢地屋企有本《大誥》,就減刑到七十,等到生完就打。

之於個仔,就由大佬養返,亂倫喎,興唔興奮先?
Check到係室女 可能係個雞冠太厚頂唔穿/ 穿咗少少到檢查時已經回復返

Btw 七十杖其實應該已經打死
同浸豬籠有乜分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞