有冇 perfume 粉絲?

1001 回覆
47 Like 9 Dislike
好耐冇試過有人傾perfume 傾到咁熱鬧

我騎劫左個post sor

其實Perfume post 真係好難keep 佢地又唔多上節目 一係 好似 4chan 咁, 日日貼 Yuka 底底圖囉

Btw 我𨍭左名

唔爭在睇埋喱個
成集都係由資深fans嘅搞笑藝人介紹perfume
http://www.bilibili.com/video/av3641925
ps:大陸b站網

暫時睇完b站條片,即刻中左perfume毒
P.T.A 環節好正
好想睇一次live

咁你可以考慮下入埋PTA啦

其實要點樣入
睇綜藝個大姐最尾話冇錢唔入住

哎吔吔

三個入面我都最鍾意nocchi

我鍾意a chan
笑得好甜
腳腳腳

我唔記得睇fine bros 個 react to babymetal 有冇提過, 但我係記得睇過su metal 着校服的

返公司 check out 下先

果段我記得有提過
係呀sg係以校園做主題既idol grp黎,成員一到中三就要強制卒業,佢地自稱為「成長期限定unit」
所以你所講既校服其實只係sg制服

咁畢左業係咪九成九消失架喇?

唔係,我上面講既收皮係指bm依個grp收皮唔係d members收皮
卒業之後多數都係係返藝能界發展
但有d都會引退做返普通人/做幕後
除左bm之外三吉彩花同松井愛莉都係較為有名氣既sg卒業生(model/拍劇)

P.T.A 環節好正
好想睇一次live

其實要點樣入

你去佢官網就會見到有pta個網
咁你可以揀做PTA定係World PTA會員
分別5500yen 同 1500yen
前者有實體野送,一年幾次
後者部份實體野就要自己上佢個store買
所以有巴打都係入pta
抽飛都先過world pta
好似係

果段我記得有提過
係呀sg係以校園做主題既idol grp黎,成員一到中三就要強制卒業,佢地自稱為「成長期限定unit」
所以你所講既校服其實只係sg制服

唔係,我上面講既收皮係指bm依個grp收皮唔係d members收皮
除左bm之外三吉彩花同松井愛莉都係較為有名氣既sg卒業生(model/拍劇)

Oh

你唔介意的話想問多你一個問題 post hardcore 係唔係 core 嘅一種? One ok rock 上網話係post hardcore, 但我以前睇YouTube 學分 metal 同 core 完全覺得one ok rock 唔似 core. Google 左 冇 result. thanks

其實Perfume post 真係好難keep 佢地又唔多上節目 一係 好似 4chan 咁, 日日貼 Yuka 底底圖囉

Btw 我𨍭左名

変態丈
算唔算升左lv
留名

其實要點樣入

你去佢官網就會見到有pta個網
咁你可以揀做PTA定係World PTA會員
分別5500yen 同 1500yen
前者有實體野送,一年幾次
後者部份實體野就要自己上佢個store買
所以有巴打都係入pta
抽飛都先過world pta
好似係

咁我地唔係日本,送既野點拎

Btw 我𨍭左名

変態丈
算唔算升左lv

変態丈 個丈應該係長度, 好似係講條超短啫

Btw 我𨍭左名

変態丈
算唔算升左lv

Anyway 個字眼的確令人有幻想嘅

Btw 我𨍭左名

有冇link

同埋pta係咪可以用tenso定唔知咩既轉運地址去申請 wpta就過期諗緊續唔續定轉pta

Oh

你唔介意的話想問多你一個問題 post hardcore 係唔係 core 嘅一種? One ok rock 上網話係post hardcore, 但我以前睇YouTube 學分 metal 同 core 完全覺得one ok rock 唔似 core. Google 左 冇 result. thanks

post hardcore係core
one ok rock我淨係聽過幾首,的確唔係post hardcore
同有大把人話linkin park係nu metal一樣

Oh

one ok rock我淨係聽過幾首,的確唔係post hardcore

Liar , no scared同 re:make 係幾重 beat 不過 都應該唔係...

我睇左你有份個 metal post , 見到有人講nickelback 同 linkin park 係metal 我都有d呆左

前期 Muse d 歌 好似仲玩得仲heavy 過 nickelback 同linkin park. 搞下 好似解釋多左有時仲唔識分

Btw 我𨍭左名

有冇link

同埋pta係咪可以用tenso定唔知咩既轉運地址去申請 wpta就過期諗緊續唔續定轉pta

Tenso 的確可以幫你運 但hold幾耐同運費你要搵其他人幫

Yuka d 春光圖我幫你摷下再post

Btw 我𨍭左名

有冇link

http://4archive.org/board/jp/thread/16071034

平時4chan 個 board 冇咸濕廣告 但個archive 好似有好多 我驚你中毒

你 Google 下 perfume 4chan 64 依個post. 等下就應該有丁圖架喇

Oh

Liar , no scared同 re:make 係幾重 beat 不過 都應該唔係...

我睇左你有份個 metal post , 見到有人講nickelback 同 linkin park 係metal 我都有d呆左

前期 Muse d 歌 好似仲玩得仲heavy 過 nickelback 同linkin park. 搞下 好似解釋多左有時仲唔識分

聽左你講果幾首,no scared有d似,不過其實我都唔太熟post hardcore

linkin park有人話佢地第一隻album的確係nu metal黎,不過我冇聽過
亦都幾憎依隊野
想問有冇perfume 新歌vr專用link

睇live

https://m.youtube.com/channel/UCPXXHNsFulbwq5dWAcGxmQA

https://m.youtube.com/watch?v=AzcVpQEL7OE

https://m.youtube.com/results?q=perfume%20tokyo%20dome&sm=1

綜藝

http://www.dailymotion.com/skyjun

https://m.youtube.com/watch?v=cCquQmEbfSA

https://m.youtube.com/watch?v=448vds0HK0g

https://m.youtube.com/watch?v=V4lAySLp3HM

都應該有排你睇架啦

唔爭在睇埋喱個
http://www.bilibili.com/video/av3641925

P.T.A 環節好正
好想睇一次live

上次大阪睇唔識日文,achan叫女人嘅舉手

我舉咗

唔爭在睇埋喱個

P.T.A 環節好正
好想睇一次live

我舉咗

會唔會都有人係未都舉

唔爭在睇埋喱個

P.T.A 環節好正
好想睇一次live

我舉咗

會唔會都有人係未都舉

男又舉
女又舉
兩樣都唔係又舉

聽左你講果幾首,no scared有d似,不過其實我都唔太熟post hardcore

linkin park有人話佢地第一隻album的確係nu metal黎,不過我冇聽過
亦都幾憎依隊野

佢地真係all over the place... 通常個melody pop d 既 heavy 野我係好鍾意, 但佢地真係唔知點咁... 個主音係勁但係一d signature 都無... 我發覺通常都係mk 鍾意佢地

亦都幾憎依隊野

佢地真係all over the place... 通常個melody pop d 既 heavy 野我係好鍾意, 但佢地真係唔知點咁... 個主音係勁但係一d signature 都無... 我發覺通常都係mk 鍾意佢地

老老實實佢地d歌係幾好聽,new divide,numb依d我都覺幾掂下
同個vocal都真係幾猛料下
我憎佢地唔係因為佢地轉玩pop,要搵錢定真心想轉玩pop既話我都可以理解
但睇過段interview佢地係到話依家d rock band開始轉哂玩pop,仲話佢地一定會keep住rock咁上下
我睇到真係r撚哂頭,講撚到自己好撚rock一d都唔pop咁
你玩pop我唔會怪你,但扮撚哂野真係好撚黑人憎

亦都幾憎依隊野

老老實實佢地d歌係幾好聽,new divide,numb依d我都覺幾掂下
同個vocal都真係幾猛料下
我憎佢地唔係因為佢地轉玩pop,要搵錢定真心想轉玩pop既話我都可以理解
但睇過段interview佢地係到話依家d rock band開始轉哂玩pop,仲話佢地一定會keep住rock咁上下
我睇到真係r撚哂頭,講撚到自己好撚rock一d都唔pop咁
你玩pop我唔會怪你,但扮撚哂野真係好撚黑人憎

未必 intentional 想玩pop 嘅 我發覺再好嘅 band 通常都係得三隻碟既料子,可能家陣佢地淨係寫得出呢D野 除左 thom yorke 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞