[推到完場] 9:30 星球大戰前傳III : 黑帝君臨

693 回覆
14 Like 6 Dislike
jedi真係正宗耶撚黎
點解啲Jedi成日話殺哂啲sith就叫平衡原力 好撚自私
覺得呢集最好睇 可能因為呢集係我第一套睇嘅星戰

未睇過星戰之前都聽過黑武士 不過淨係知佢好勁好屈好撚型 完全估唔到有段咁有血有肉嘅故事

睇住anakin 一路以黎嘅經歷真係好深刻
第一次睇時仲係初中雞 咩都唔識但已經覺得呢個角色好特別

細個睇啲卡通漫畫果啲主角通當都係好正面又有主角光環
但anakin竟然為救老婆仔女入左dark side 即刻中二病發比佢吸引左

但最後又唔夠obi wan揪 搞到變埋廢人 果時仲未知佢就係黑武士 睇到我個人都好熱好想幫佢報仇 (所以我一直都對obi wan有偏見 成日見到有佢就想飛劇情 )

好記得果陣係戲院睇 睇到最後聽到Vader第一下呼吸聲 真係成個人打冷震 差啲叫出黎

好記得之後係咁求我老母買黑武士啲玩具模型 佢話好後悔帶左我去睇戲
Did you ever hear
rian johnson the unwise
同耶教d人一樣
所以到第四集個時其實先係真正平衡
sith有兩個:emperor, darth Vader
Jedi都有兩個:obiwan, yoda
anakin的確係預言之子 為原力帶黎平衡
點解Anakin可以咁撚on9?!
因為Sith認為人力應該凌駕原力,係唔平衡嘅原力,只會帶嚟混亂同死亡
ironic
George Lucas將Sith比喻為Cancer
Not from a Jedi
白卜廷擰頭擰左幾多次
Not from a Jedi

明顯到
小心扭親條頸
白卜廷擰頭擰左幾多次

邪惡陰謀式擰頭
呢個時候佢已經中哂計啦
諾曼第
呢個時候佢已經中哂計啦

一早將對jedi嘅不滿變做對白卜庭嘅信任

唔怪得ep8
呢個時候佢已經中哂計啦

明知可能會中伏都要焗信架 急病亂投醫,jedi嗰邊又幫佢唔到

最後得翻Luke
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞